[]

Fotoğraf makinesindeki görüntüyü anlık monitöre aktarma

İyi pazarlar

Dslr veya aynasız makina ile çekim yaparken görüntüyü anlık olarak (ışık ayar vs) monitörden de takip etmek için ne yapmak gerekiyor?

İlave bi donanım mı yoksa program mı vs,

Umarım anlatabildim

 
hdmi çıkışı olan bir makineye işini görür, orta üst seviye çoğunda vardır.


  • Jux  (27.06.21 14:35:18) 
Sadece hdmi ile olduğuna emin misiniz?

Fotoğraf makinasının ekranındaki canlı görüntüyü anlık olarak monitörde de görmek istiyorum canlı şekilde.

Cihaz markasına göre bi program vs gerekiyor mu?
  • tamamhosdiyonda  (27.06.21 14:39:31) 
Makinene uygun tether kablosu alman lazım. uygulama olarakta capture one tavsiye ederim arayüzü kullanımı kolaydır. lightroomda tethering destekler onuda rahatça kullanabilirsin. hatta markaların kendi uygulamarı da işini görür ama fotoğrafı düzenlemek için tekrar ligthrooma veya captureone a atman gerekecek.


  • astronom bey  (27.06.21 14:56:50) 
hdmi çıkışından direk monitöre bağlanarak kullanılabiliyor.

hatta şu tip ufak monitörlere bağlayıp çekim esnasında bakabiliyorlar
fotografium.com
  • Northern Mariner  (27.06.21 14:57:55) 
@tamamhosdiyonda, her makine için konuşmayayım ama dediğim gibi hdmi çıkışı olan, son 5 senede çıkmış, orta ve üstü segment bütün dslr'larda vardır. Ki 13 senelik Canon 5d mark ii'de bile çok defa kullandım Northern mariner'ın attığı örnekteki gibi bir monitör ile.

Hdmi'ın özelliği yazılımsız görüntü aktarma, makinede hdmi varsa direkt bu anlama geliyor zaten. Yazılım işin içine kablosuz aktarma girince önem kazanıyor.
Asıl sorun temiz görüntü almak, yani makine arayüzündeki ayarların ikinci ekranda görünmemesi. Bunu yapan makine daha az. Ama ona da senin ihtiyacın yok, aksine görmek istiyorsun sanırım. O yüzden problem olmaz.
  • Jux  (27.06.21 15:08:26 ~ 15:11:46) 
@jux teşekkür ederim..
Peki söylediğiniz temiz görüntü almak için bunu ne diye aramalıyız yani makina alırken bu özelliğin adı ne diye geçiyor.

@norther'in attığı ekranda temiz görüntü alabilir miyiz?
  • tamamhosdiyonda  (27.06.21 15:17:51) 
Clean hdmi out diye arayabilirsin nette, monitör değil makinede olması gereken bir özellik.


  • Jux  (27.06.21 15:34:15) 
temiz görüntü dediğin şey senin işine yaramaz ki.

O harici kayıtçıya (Atomos vs.) kaydetmek için. Mesela 5dmark4 sanırım içine h264 kaydederken dışarı hdmi üzerinden raw verebiliyordu, yani hdmi ile temiz görüntü alıp makinenin içine kaydettiğinden daha iyi video kaydediyorsun, karta yazma hızının limitlerinden kurtuluyorsun, amacı bu.

hdmi çıkışı olan her kamera ekrandaki yazılarla birlikte çıkış vermeli. Amacı o.
  • nhk ni youkosu  (27.06.21 16:53:40 ~ 16:54:48) 
çok teşekkür ederim herkese


  • tamamhosdiyonda  (27.06.21 17:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.