[]

sifon değişimi için fiyat normal mi?

arkası açık olsa ben girişirdim ama komple yere oturan tiplerden şöyle:

www.hepsiburada.com

bi esnafa girip sordum malzeme işçilik dahil 300-350 arası tutar dedi. bana biraz çok geldi açıkçası. siz ne diyorsunuz?

 
Bana da pahalı geldi, bir iki yerden daha fiyat alın bence. pazarlık da yapın derim.


  • mezarkabul  (27.06.21 13:12:35) 
pis iş olduğu için biraz fazla alıyorlar işçiliği
eskisini filan sökecekse 300 normal

  • bir soru sorcam  (27.06.21 13:27:17) 
sifon derken iç takım mı değişecek, yoksa sifonun tamamımı? Yani genel olarak şikayetiniz ne?
Sifon kısmı plastik mi, seramik mi?

  • cursor  (27.06.21 13:28:46) 
İc takim su akitiyor. Problem de soyle, yari bosaltan ufak dugmeye basinca sorun yok ama ne zaman tam bosaltma dugmesine bassam su geldigi gibi klozete akiyor. Rezervuarin icini acip elle bosaltma takimini iki minciklayinca duzeliyor. İc kisim plastik bosaltma ve doldurma takimi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.06.21 13:37:27) 
bu modelde iç takımın komple değişebilmesi için klozetin sökülmesi lazım.

klozet sökülürse lağıma giden bağlantı kısmı olayı da var olay pisleşiyor.

klozeti sökecek, etrafına çekilmiş silikonları temizliycek, tamir takımını takıp tekrar yerine takıp tekrar silikon çekicek. eskisine göre 2 kat iş

sifon tamir takımları 2 çeşit tek basmalı olanlar 30 35 lira

yarım ve tam basmalı olanlar 100 liradan başlıyor.(2 tane düğmesi var birine basınca klozetteki suyun yarısını boşlatıyor ötekien basınca hepsini)

heh bak çift basmalı diye demişsin, ben kendi nalburuma gittim 100 lira deyince boşver onu tek basmalı takalım 35 lira deyip verdi ben taktım memnunum bi sıkıntı çıkarmadı.

eğer sifon takımının parasını da kendisi verecekse ona göre hesapla işte
  • killerbee  (27.06.21 13:38:28 ~ 13:41:00) 
koçtaş ustabilir uygulaması var. tavsiye ederim gidip bir bakının. ustayı iyi seçmek gerek.


  • baldan kaymak  (27.06.21 13:53:37 ~ 13:54:20) 
@killerbee, butun klozet yerinden kalkmadan sifon takimi degisebiliyor mu ki? Mesele o iste aslinda, tek cift basmasinda degilim hic, keske idare edecek ucuz ve kolay bi cozum olsa.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.06.21 13:58:25) 
Usta iyiyse fiyat notmal,3-5 e bakmayın,sonra hep sıkıntı çıkarır.Bu en sıkıntılı klozet şekli.Bizde de var ve de her yıl 400₺ usta masrafı var bunun.İyi usta iyi para.250₺ yaptırdım bir kere 1 ay sonra yine bozuldu.Zaten içinde değişen parça para değil asıl işçilik para.O klozeti düzgün oturtulması ve bir süre kullanılmaması gerekiyor.
Evsahibimizr bunu söküp normal klozet almayı önerdik(600-700₺) ancak kabul etmedi.Her yıl aidat gibi klozet mastafı ödüyoruz.Evsahibi olsam 5 dk düşünmem eski tip yani hortumları vs dıştan değişen klozet taktırırdım.

  • arenas  (27.06.21 14:02:16) 
www.youtube.com

bak bu videodaki gibi olacak yani sökülecek.
  • killerbee  (27.06.21 15:59:24) 
Evdeki suyun kalitesi yüzünden 2 yılda bir falan sifon iç takım değiştiriyoruz. en son 250 lira vermiştik sanırım ama her şeye zam geldiği için belki de normaldir.


  • chavezding  (27.06.21 16:42:59) 
Geçen sene 360’a yaptırmıştım.


  • ruhen hastayim ben  (27.06.21 17:14:26) 
Gömme rezervuar su kaçırıyordu ayrıca klozet duvarla birleşim yerinden sızıntı yapmaya başladı ustalar çok para istedi garantide veremeyince kimse kendim malzemeleri alıp yaptım. Kendim yapabildiğim şeyler için ustaya para vermem.


  • Uncle Sam  (27.06.21 21:28:44) 
Bahsettiğiniz arıza için komple değişime ihtiyaç da olmayabilir, önce arızayı doğru anlayalım;

Normalde su kaçırma yok, tasarruflu tuşa basınca da yok, ama büyük tuşa basıp komple boşalttıktan sonra klape tam kapanmıyor ve su kaçırmaya devam ediyor.

Eğer böyleyse komple değişmeyin, günah. Tuşa bastığımızda gider ağzını açan bir klape var, su bitince de yerine oturan yuvarlak contalı bir kapak.

Bu zamanla şekil değiştiriyor basınçtan, sudaki kirden yağdan etkileniyor. Önce bir görsel bulayım;

st1.myideasoft.com

böyle bir zımpırtı klape dediğim şey.

Bunu kırmadan yandaki geçme tırankalrını esnetip çıkarın, tırnaklı kolları hafif çapraz esnetince çıakr zaten.

Sonra üstündeki contayı çıkarıp ters takın, o da esneyerek çıkar. Takmadan önce de bi yıkayıp silin, yerine takın dikkatlice.

Büyük ihtimal ile sorun çözülecek.
  • John Bloor  (28.06.21 10:47:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.