[]

Almanyadan Türkiyeye para transferi

Selamlar

Almanyadan Türkiyeye 30k euro göndermem gerekiyor. Transferwise ile bile göndersem masraf nerdeyse 200 euro. Onun yerine ben ucaga atlasam parayi yanimda götürsem daha mantiklli geliyor. Parayi Türkiyeye vardigimda gümrükte beyan etmem gerekiyor mu? Beyan icin parayi bankadan cektigime dair bir dekont lazim mi? Beyan sirasinda vergi ya da bir ücret ödeniyor mu?


 
Para yasal kazanilmis vergisi odenmis ise sorun olmaz. Yani transferi durdursar bile isparlarsiniz sorun kalmaz. Ama paranin kaynagi saibeli ise, kazanc ile elde edilmis vergisi odenmemis fln ise sorun yasarsiniz paranin takilmasi durumunda.


  • oscar  (27.06.21 11:41:00) 
kripto para alıp türkiyede bir bankaya bozdurmak nasıl olur acaba hiç denemedim ama en masrafsız yöntem o diye duymuştum bi yerden


  • sipsiyah  (27.06.21 11:44:01) 
gümrüklere kesinlikle beyan etmelisin. digerli türlü gümrük kendi yakalarsa sorun olur.
ayrica 30k parayi 200€ vermemek icin yaninda tasima riski almak bence makul degil. transferwise gonderin.

  • helenart  (27.06.21 11:59:34) 
Transfergo da var.
ayrica 200€ masraf cok degil.
Iki tarafta da beyan etmeniz gerekiyor ayrica
  • kuehles blondes  (27.06.21 12:17:47) 
Yanında getireceksen beyan şart
www.ytb.gov.tr

  • cursor  (27.06.21 13:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.