[]

Hangi 12000'lik klima?

Yazlık için düşünüyorum. İlk defa klima alacağım. mitsubishi, daikin, gree segmentine çıkamadım. Salon-mutfak bir. Oraya takacağız. Yaklaşık 25-30m2 alt kat. Ama merdiven var yukarı çıkıyor. 12k üzer mi bilmiyorum. Zaten bu kapasite hızla alakalı değil mi? Havayı değiştirme hızı yani. 12k lık 1 saatte soğutuyorsa 18lik 40dk da soğutuyor gibi bir şey değil mi bunların olayı?

Şimdilik bütçem şu kadar, bunlar arasından hangisini önerirsiniz?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Sahibindenden 4700 e falan bulabiliyorum bu arada 12k lık gree falan.

 
tr.wikipedia.org

12k 18k bunlar btu gucleridir. standart bir oda icin metrekare basina 512 btu hesaplamislar. bilgisayarli oda icin 650 btu. yani odanin icindeki duruma vs vs vs gore degisiyor, 30m2 icin standartta 15bini geciyor zaten. yazlik icin de ona gore hesaplamak lazim, yalitim vs.

12k yeterli gelmezse surekli full modda calistirir ama yine de istediginiz sekilde sogutamazsiniz. makina da yorulur. 18k'nun uflemesi de siddetlidir, sogutma gucu/kapasitesi de.

merdiven olmasa 12k derdim, belki cok soguk yapmaz ama yasanabilir seviyeye getirir ama merdiven oldugu icin 12k uzebilir diye dusunuyorum.
  • do you remember me  (26.06.21 23:44:02) 
Ben evin yatak odasinda 12 lik kullaniyorum. Canavar gibi. Ama 30 m2lik bir de ustune merdivenle ust kata aciliyor, hele bir de yazliksa hayatta yetmez bence.


  • invictae  (26.06.21 23:55:21) 
2 ay önce Baymak Elegant Plus aldım 12’lik. 17-18 m2 odayı 24 derecede eko modda buzdolabı gibi yapıyor. Tek kat olsa yine bir nebze tamam da üst kat olması aşırı etkiler sizi, memnun kalmayabilirsiniz. 18’likten aşağı almamanızı tavsiye ederim.


  • captainimsi  (28.06.21 02:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.