[]

Ösym kamera

Girdiğim Ösym sınavlarında salonda kamera yoktu. Bu kamera olayı mit mi? Kamera olan bir salonda sınava girenler varsa açıklayabilir mi? Kamera nerede duruyor, ne tarz bir kamera?




 
  • ryhmer  (26.06.21 18:26:55) 
Hayır, kameraların çoğu doğu/güneydoğu illerine gittiği için batıdaki şehirlerde (belki başka bölgelerde de) kameralar sadece bina sınav sorumlusu odası ve girişe konuldu.


  • giovanne  (26.06.21 18:29:14) 
bizde de yoktu. normalde dijital saatlerin köşesinde kamera oluyordu. her salona yetmemiş bu sefer anlaşılan.


  • jelly bear  (26.06.21 18:31:33) 
bizde dijital saat bile yoktu.


  • bluntaf  (26.06.21 18:40:42) 
dijital saat ile kamera tek parca zaten. yks’ de genelde buyuk illerde her salona konmuyor. sayi yetersiz. hatta cts ve pz sinav olan gunlerde yks gibi genelde pek yok yerde kamera olmaz.


  • helenart  (26.06.21 19:08:05) 
Benim gorevli oldugum salonda da yoktu. Bazen oluyor bazen olmuyor neye gore geliyor-gelmiyor cozemedim. Kamera genelde ogretmen masasinin hemen ustunde duvara sabitlenmis bir demir aparatin ustune yerlestiriyor. Dijital saat ve kamera birlikte helenart'in da dedigi gibi. Saat gibi gorunen seyin bir kosesinde kamera var ve kayit aliyor. Sinav bittikten sonra bir gorevli geliyor once kayitlari flash bellege aktariyor ardindan kamerayi söküyor, kutusuna kaldirip osymye gonderiliyor. Kameralarin amaci zaten olasi bir sikayette kayitlari acip izlemek. Yoksa kimse onca kamera kaydini oturup da izlemez.


  • dedim ben sana  (26.06.21 20:53:53) 
O kamerasiz siniflarda kopya döndügünü düsünsenize veya sinavinizin haksiz bir sekilde gecersiz sayilip, sizin de bunu ispatlayamadiginizi ?

Bu durum aslinda ÖSYM'nin kendi yönetmeligine göre suç teskil ediyor. Madem caydirici önlem alamiyorsun, kapida da arama yapma o zaman.
  • Avoiding The Puddle  (26.06.21 21:19:11) 
her sınıfa dijital saat koymuyorlar niye bilmiyorum. Ben analog saatleri zor okuyorum ve 2014'te lys'ye girdiğimde matematik sınavında dijital saat yoktu, analog saati okuyacağım diye baya uğraşmam gerekmişti sınav anında. Kamera ve dijital saat entegre evet ama insan en azından her sınıfa aynı saatten koymayı becerir..


  • nundu  (26.06.21 21:24:11) 
Gözetmen öğretmen olana kadar ben de mit olduğunu zannediyordum. Dijital saat ve kamera tek parça +1


  • ruhen hastayim ben  (26.06.21 21:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.