[]

İş bulamıyorum. Kendi işimi kursam çok mu tehlikeli?

Merhabalar. Ben epey zamandır işsizim. 30 yaşındayım. Dişe dokunur bir iş tecrübem de yok keza hiç ticaret de yapmadım. Ancak iş bulamıyorum. Biraz ablamın desteğiyle bir e-ticaret sitesi kursam sizce ilk deneyimim olduğu için hüsranla karşılaşma olasılığım çok mu yüksek? Bana biraz nasihat verirseniz belki yol bulabilirim. Sevgiler.




 
Şuan en çok tavsiye edilen şey bu zaten. Kendi işinizi kurun.
Çevrenizi, interneti bir gözlemleyin. Al sat ile işe başlayın. Olursa kendi üretebileceğiniz şeyleri yapın ve satın. Bir de güvenilir bir iki yakın tanıdık veya arkadaşınızla organize olabilirseniz harika olur.
Her şey yavaş yavaş...
Adamlar süslü taş bile satıyor.
"Taş", bildiğimiz "taş" .
  • Erva  (26.06.21 15:13:29) 
Yuzde 98 falan tutunamazsin tecrube olmadan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.06.21 15:19:48) 
E-ticaret sitesi -1. Bunun yerine mevcutta olanlara (Hepsiburada, N11, Trendyol vb) şahıs şirketi açıp satış yapmanız çok daha mantıklı olacaktır.

E-ticaret yapılabilecek bir site yazmak, bunu yönetmek işsiz biri için gereğinden fazla maliyetli olur. Sorun çıktığında hatayı düzeltmesi için bir de yazılımcıya/şirkete para vermeniz gerekecek.
  • nehara  (26.06.21 15:21:48) 
Ciddi sermayeniz yok ise başarılı olamazsınız
1- Şirket kurmanız gerek ( bi dünya vergi vereceksiniz, kazandığınızın büyük kısmı vergiye gidecek)
2- Mal satarken değil alırken kazanılır, eğer yüklü miktarda toplu ve ucuz alamıyorsanız kazanamazsınız

İş kurun iş kurun diye zırvalıyorlar ama açsınlar bi vergilere baksınlar.
  • paramolacak  (26.06.21 16:52:41) 
Bence isin icinde batmak da olsa bir yerden baslamak gerekiyor.
Avukatim ama masraf dâhil ücret vermeyen akrabalar, yakinlar tarafindan dolandirildim. Mizacim alacagini istemeye, pesinden gitmeye uygun biri degil maalesef cok yumusak biriyim. O yuzden meslekte 3 yil olmasina ragmen nankor insanlardan biktim. Su an konfeksiyonda calisiyorum. Biraz birikmisim de vardi, kumas aldim. Elbise yapip satmaya calisacagim. Instagramla baslayip trendyola gecmeyi dusunuyorum ama bakalim. :)

Siz de olumsuz konusan kimseyi dinlemeyin bence. "Denemedim ama olur muydu acaba?" pismanligini yasamaktansa denedim olmadi duygusunu yasamak daha iyidir diye dusunuyorum. :))
  • artik yazar olmak istiyorum be  (26.06.21 17:33:49) 
pandemi başından bu yana bu konuda sayısız online eğitim açıldı, söyleşi yapıldı. bence onların bir kısmını izlemekte fayda var karar vermeden önce.


  • Phoebe  (26.06.21 20:24:00) 
hepinize çok teşekkür ederim.

artik yazar olmak istiyorum be, cevabınız için çok sağ olun. ancak benim kıyıda köşede birikmişim de yok. ablam belki biraz destek olur o yüzden tek atımlık barut. normalde de iş bulamıyorum çok acı veren bir muallaktayım.
  • spartamed  (26.06.21 22:33:52) 
15 senedir falan kendi projelerimi hayata geçirmeye çalışıyorum.
yemediğim kazık, batırmadığım para kalmadı.
yani tecrübe konuşuyor.

1) alıp satacaksanız hayvan gibi sermaya gücüne ihtiyacınız var. ama öyle böyle hayvan değil.

2) kendi eticaret sitesini zaten unutun. trendyol n11 gibi sitelerde satarak başlayın.

3) solucan sümüğü satsanız 30 tane rakibiniz çıkar. piyasa cebinde parası olup altında dolarda tutmak istemeyip ticaret yapmak isteyen milyonlarca dolu.

4) kosgeb desteklerini araştırın.

5) youtube'da kendi işini kurmakla ilgili videoları izleyin. ama şöyle para kazandım böyle para kazandım hikayesi anlatan videoları anında kapatın. 6 ayda şu bu sebeplerden 25.000 dolar batırdım tarzı videolar bulun.

6) %99 ihtimalle batacaksınız. aksi olsa herkes işveren olur, onmilyonlarca insan asgari ücrete çalışmazdı.
  • aslindasorunumpsikolojik  (26.06.21 22:41:31) 
Hocam issizlik berbat bir sey. Care aramanizi da anliyorum. E ticarete girmek yerine uretim teknikleri ogrenmenizi tavsiye ederim. Bir arkadasim mum uretip satmaya basladi instagram ve shopier uzerinden. Full time calisiyor bir yandan da ve ugrassa valit ayirsa birkac ayda 3-4 kar birakacak hacme ulasir. Fistik gibi mum 25 liraya satiyor dedim niye bu kadar ucuz e 5 liraya mal ediyorum diyor. Millet alismis 80 liraya mum almaya mesela.

Veya kil, biraz daha zahmetlidir ama daha cok kazanc birakir.

E ticaret demek aslinda bir uretici bulup onun urununu kitlelere ulastirmaktir. Siz belli bir hacme kadar instagram shopierde falan takilip uretici olarak daha sonra marketplace platformlarina gecmelisiniz eger e ticaret istiyorsaniz.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.06.21 22:43:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.