[]

Tam zamanlı çalışma için freelance tecrübesi sayılıyor mu?

Merhaba arkadaşlar,

Şimdi tam zamanlı iş arıyorsunuz diyelim ama bundan önce tam zamanlı çalışma tecrübeniz toplam 6 ay. 2 yıl da freelance çalışma tecrübeniz var. Tam zamanlı iş ilanlarında atıyorum "2 yıl çalışma tecrübesi" isteniyor. "Bu alanda 5 yıl tecrübeli" diye iş alanında tecrübe isteyenleri kastetmiyorum. Bu durumda freelance çalışma tecrübesi sayılıyor mu ya da Türk işverenler freelance çalışmayı çalışmak olarak görüyor mu, değerlendiriyor mu? Şu kadar yıl tecrübe isteyen ilanlara başvuru yapabilir miyim freelance çalışma tecrübesini de katarak?

Bunu sormamdaki amaç artık freelance çalışma şeklini benimseyemediğim için bir an önce tam zamanlı bir iş bulmak. Özgeçmişime bakan işverenlerin ne düşündüğünü merak ediyorum. Aklıma iyi şeyler gelmiyor ama sizin de fikirlerinizi, tecrübelerinizi öğrenirsem mutlu olurum. Teşekkür ederim.

 
Olay ilana, ilanı değerlendirecek kisiye, senin freelance olarak yaptığın işe bağlı. Öyle kesin sayılıyor ya da sayılmıyor demek zor. Onu da geçtim zamandan ziyade işin boyutu ve harcadığın zaman da önemli.

Atıyorum gidip 1 ayda bitecek bir freelance projesini bir yılda bitirdim diye gosterirsen bu sana zaman yönünden kazanç sağlamasına rağmen diğer birçok yönden çok kaybettirir. Zaman yönetimin, yeteneğin, planlaman, bilgin vs sınırlı şeklinde değerlendirilebilir.

Kısacası zamandan ziyade ne yaptığın önemli.
  • j r r tolkien hayrani  (25.06.21 20:29:39) 
Freelance olmasıyla ilgili çok bi sorun yok, yani tolkien'in dediği gibi projeye bakıyorum ben de. Kurumsal yerler genelde "yok" sayar, çünkü işlerine geliyor, daha düşük seviyeden başlatırlar falan.

Ama genel bir "X yıl çalışma tecrübesi" konseptine ben hiç denk gelmedim. O X yıl yine alanda tecrübedir herhalde? Eğer genel bir çalışma tecrübesiyse zaten her türlü yardır. İş iştir sonuçta.

Onun haricinde "başvuru yapabilir miyim" diye düşünmene bence gerek yok. Yani bunu düşünen birisiysen, yapabileceğine inandığın bütün iş ilanlarına başvur, kimse "ne başvurdun kardeşim" demez seninle oturup konuşunca. İçin rahat olsun.
  • plutongezegendegilmi  (25.06.21 21:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.