[]

İtalya, Fransa, İspanya hatta Portekiz kıyıları hakkında bilgi..

Selam Marco Polo kılıklılar,

Bizim Bodrum, Marmaris, Çeşme stilinde ilçeler, şehirlerden neresi var bu saydığım ülkelerde?

Ama doğasına hayran olunası, gece hayatıyla öne çıkmayanı? Birazcıkta bakir olanı, yani St. Tropez, Nice falan gibi değil de daha sakin daha burjuvazinin etkisinden uzak. Balayı için sükunet ve leziz mutfak araştırıyorum.

Özellikle başlıktaki ülkelerden arıyorum olmuyorsa, yurtiçi haricinde ve Yunanistan-Hırvatistan bölgesinin batısında yerler olursa sevinirim. Doğu ülkeleri hem Temmuz ayına uygun değil hem de çok uçuk fiyatlı olur tahminen ama oradan da tekliflere açığım ancak fırtına ve kapalı hava olursa bombok olur herşey. Yani Temmuzdaki hmuhtemel hava şartları da önemli.

 
ispanya icin kuzeyde bask bolgesi olabilir, san sebastian mesela, her ne kadar turistik olsa da fransa'ya yakin vs olmasi sebebiyle ufak bir yerdir, avrupa'da belki de en iyi yemegi burada bulabilirsin, 2-3 gorulecek muzesi ve yeri vardir ama sahili ve tepeden o koy manzarasi superdir. ben kisin gitmistim o yuzden yazin daha kalabaliktir tahminim, yine de guney'e alternatif bence.

guney'de de haliyle Andalusia, oyle pahali tatilcilerin odak noktalarindan sakinirsan (marbella vb.) cok guzel yerler var. ozellikle sevilla'yi cok begenmistim, yine de alicante'den baslayip tum o sahili gormek guzel bir yol olabilir. nokta olarak 4 yer, granada, malaga, sevilla ve cordoba olabilir. cok bakir yerler degil buralar haliyle ama yine de gezip gorulecek yeri cokca var, sahilde ufak tefek kasabalar var bir dolu kalacak sessiz sakin yer istedikten sonra zaten. Temmuz'da buralar cok sicak olur tabi onu soylemem gerek:)

Fransa icin de pek bir onerim yok aslinda zira elemissin secenekleri:) yine de nice'deki yemekler guzeldi onu belirteyim, bence cok burjuvazi bir yer de degildi ne aradigina gore degisir sanki.
  • 2pac  (29.05.10 18:24:26) 
İspanya kıyılarını geçen yıl katettim ve Türkiye ile karşılaştırıldığında çok zayıf kaldığını söyleyebilirim.(Akdeniz kısmı) Burada peniscola adlı kasaba enteresandı.
Barselona güzel tabi ama balayı için fazla kalabalık. Benicassim Benidorm falan da güzel ama bir Kaş'ın yarısı etmezler. Güney Fransa kıyıları güzel tabii. Nice geçen yıl güzel ama sinir bozucuydu. Esnaflık ölmüş. Bandol adlı tatil kasabası vardı Marsilya yakınlarında. Yemekler harikaydı burada. Perpignan'ın yazlığı olan Canet'te de bir Altınoluk tadı alabilirsiniz. Daha içlerde ama Carcassonne'u kesinlikle tavsiye ederim. Orta ve Batı Fransa kasabaları harika ve sakin.
Ama Hırvatistan candır. Dubrovnik ve Korcula başlıklarına bakmanızı öneririm. Bu mekanlar hakkında benim de entirilerim vardır sözlükte.
  • porsgemsheniark  (29.05.10 23:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.