[]

Bir yerde çalışırken şahıs şirketi kurmak - genç girişimci mevzuları

Merhaba,

Bir süredir aklımda şahıs şirketi kurma mevzusu vardı, merak ettiğim bir kaç konu var, internette okumalar da yapıyorum ama burada sorup daha net yanıtlar almak istiyorum.

Şimdi, ben 27 yaşındayım, bir özel firmada 4/A sigortalı çalışmaktayım, okuduğum kadarıyla şahıs şirketi kurduğumda bağ-kur ödememe gerek olmuyormuş. bu cepte, genç girişimcilikte de ilk takvim yılında muaf olunuyordu sanırım.

Bilgimin ve fikrimin olmadığı mevzuya gelelim, genç girişimci olarak başladım diyelim, çalıştığım şirket, 2021 yılında bana 50k brüt maaş ödemiş olsun 12 ayda.
Benim şirketim de 50k gelir elde etmiş olsun giderler falan düştükten sonra.
Ben bu gelir vergisini nasıl hesaplyacağım, 100k gelir elde etmiş gibi mi?
Genç girişimcilikteki muafiyetten nasıl yararlanırım? Yararlanabilir miyim?

Genç girişimci olmasam nasıl hesaplanır?

Şirketi 1 Temmuzda açmış olsam, bu sene şirketimden aldığım 25k brüt maaş hesaba dahil edilir mi?

Özel bilgili deneyimli olarak vereceğiniz tavsiyeler var mı?

Genç girişimcilikte geçmiş yıllarda kazanılan vergisiz kazançla ilgili olaylar vardı, 2018 yılında payoneer aracılığı ile 8-9k ödeme almışımdır, 2019 yılında bir TR firmasından gider pusulası ile bana ödenmiş 4500 liralık bir kazancım da vardı, bunlar genç girişimciliği mi etkiler mi.

Bunun dışında kiracı oldğunuz evde Home Office şirket kuran varsa ev sahibiniz ile nasıl anlaştınız? Stopaj denen bişi var biliyorsunuzdur :)

Senelik 30-40 bin lira gelir için kurmak mantıklı mı? Yorumlarını bekliyorum.

 
iş sözleşmenizde bununla ilgili madde varsa,, sıkıntı olabilir. işinizi aksatmadığınız sürece olmaması lazım ancak yarın öbür gün bir sorun olduğunda bu maddeye dayanarak anında çıkarırlar. ben de benzer bir iş yapıyorum, işe başlarken söyledim çalışmamı etkilemez diye, etkiletmedim, sorun olmadı


  • bronz böcek  (25.06.21 18:37:01) 
şirket ile maaşlar ayrı hesap. maaşları hiç karıştırma.

(şirket üzerinden kestiğin fatura - şirket için gösterdiğin gider) * vergi yüzdesi = ödeyeceğin tutar

bunun dışında muhasebe, stopaj, kdv, kira falan var ödeyeceğin. genç girişimcilikte hangi kalemler sayılmıyor ona bakman lazım.

şirket kurulum tarihi öncesi de senin bireysel hayatın. sonrası da şirkete ne kaydettirdiysen o.

vergi oranlarını iyi incelemen lazım.
  • duyurukullanıcısı  (25.06.21 18:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.