[]

Araç Kiralama

İlk defa araç kiralayacağım. Nelere dikkat etmem gerekir. Hangi firmayı önerirsiniz? en uygun fiyatlı otomatik vites araçların günlük kira bedeli aşşa yukarı nedir? yaklaşık 1 haftalık kiralanacak bu arada.
Birde şehirler arası yolculuk için kiralanacak. bazı firmalarda günlük km limitimi varmış ne?



 
Selamlar,
Kurumsal firmalardan kiralaman şart. Öbür türlü başın derde girer.
Sixth, garenta,budget,avis,enterprise,central bunlar kurumsal firmalar, kiraladığımda hiçbir sorun yaşamadım.

-otomatik araçlar ortalama günlük 200 civarındadır. Şuan yoğun sezon olduğundan 1 hafta kiralama için önceden rezervasyon yapın.
-Araç için ben mini sigorta yaptırıyorum. Türkiye’desin sonuçta malın biri gelip çizer polisle uğraşmak istemiyorum. Genelde 30 lira oluyor günlüğü ve 2500 TL’ye kadar polis tutanağı istemiyor.
-aracı alırken her yerinin fotoğrafını sen de çek. Başıma gelmedi ama bazen aracı kontrol ederken görünmeyen birşey daha sonra teslimde siz yapmışsınız gibi olabiliyor. Her türlü çizikler, vurukları, kırıkları kontrol et. Aracın iç döşemesini de göz ucuyla kontrol et. Bazen sigara yanıkları olabiliyor onları kayıt altına aldır.
- trafik kurallarına uymayıp kaza yaptığında senden para alma hakları var. O yüzden kurallara uy. Alkollü şekilde araç kesinlikle kullanma.
- aracı senden başkası kullanacaksa ek şoför olarak onu da eklet. Günlük 20 lira civarı birşeydi. Arabayı başka biri kullanıyorken kaza yaparsan ve bu sürücüyü ekletmemiş işen tüm masrafları senden alırlar.


İyi tatiller
  • gokank4  (25.06.21 10:34:33) 
Kurumsal firmalar +1
Biz sıradan bir yerden araç kiralamıştık, aracı teslim ederken adam bize parmak kadar çizik gösterip “bu çizik daha önce yoktu” deyip parasını aldı. Muhtemelen taktikti bu ders almış olduk biz de. Kurumsal bile olsa vuruğu çiziği var mı diye inceleyin varsa gözünüze çarpan birşey uyarın yetkiliyi

  • goodyes  (25.06.21 10:42:01) 
Şu an yaz dönemi ve bayram da yaklaşıyor, fiyatlar biraz yüksek 200-250 liradan aşağı bulamazsın sanırım kurumsallarda.

Km limiti çoğunda oluyor, Enterprise'da araca göre 400-500 km oluyor günlük. O kadar yol yapacak mısın ki her gün? Bir de beş gün kiralayacaksan toplam km'ye bakılıyor sonuçta, o gün kaç km yaptığını ölçmüyorlar, 2500 km yaptın mı ona bakılıyor. Km aşım ücretini de sözleşmeden (genelde sitelerinde oluyor) bakıp olası aşım sana günlük araç ücretinden fazla gelmeyecekse onu ödemeyi de kabul edebilirsin.

Bunun dışında arabayı teslim alırken kaportayı (çizik, vuruk vs.), koltukları (yanık, leke vs.), yedek lastiği, yangın tüpünü, farlarda/camlarda herhangi bir çatlak vs. olup olmadığını kontrol et, görevli genelde işaretliyor ama bazen atladığı da oluyor sözleşmeye yazdır sonra başın ağrımasın. Hatta arabanın altına doğru da bakmakta fayda var bana sol çıta yamuk diye sorun çıkarmışlardı. Bir önceki kiracının hatasına, kazasına sen sponsor olma.

Bunların dışında kesinlikle ama kesinlikle kurumsal ve büyük şirketlerden kiralama yaptır ve arabaya mini hasar, lastik cam far sigortası yaptır. Sonra ulan günlük 20 lira vermedik nelerle uğraşıyoruz oluyor tecrübe ile sabit.

Şimdiden iyi yolculuklar ^^
  • chicha_v2  (25.06.21 11:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.