[]

Nemlendiriciler gerçekten faydalı mı?

Selamlar

Bu sabah bir kutu nemlendiriciye (Neutrogena) bakarken düşündüm de bu kimyasal kutusunu yüzümüze yedirip yüzümüzde bitiriyoruz. Bu gerçekten gerekli bir ihtiyaç mı? Ne bileyim gozeneklerimizi daha da tikamaz mi?

Doğal yollarla yüzü nemlendirebilir miyiz? Evetse neyle? Bu uzun vadede mümkün değil mi?
Siz kozmetik sanayi nemlendiricilerini kullanıyor musunuz? Hayirsa ne yapıyorsunuz?

Yağlı/karma arası bir cildim var. Sanki yağlı ciltleri çok da nemlendirmek gerekmiyor diye bir algı var bende. Ama insanlar arasında da yaşlanmayı geciktirmesi için kırışıklık oluşumunu geciktirdigi için nemlendirici kullanma eğilimi var.

Ne düşünüyorsunuz ne önerirsiniz?

 
kozmetik nemlendirici kullanmamaya özen gösteriyorum, kullanmak zorundaysam da nispeten daha kaliteli olacağına inandıklarıma gidiyorum.
Cildim için, sarı kantaron, badem yağı vs. kullanıyorum.
Yüzüm için de ordinary aldım.
  • lcha  (25.06.21 09:17:56) 
Dermokozmetik ürünler kullanıyorum. Dermatolog ne derse onu sürüyorum kafama göre bir şey almıyorum. İçerik merak ediyorsam bu siteden kontrol ediyorum: www.cosdna.com

Piyasadaki doğal etiketi altında satılan hype ürünleri zamanında kullanıp cildimi bozdum. Argesi olmayan, test edilmeyen bir şeyi özellikle de evde yapılan DIY ürünleri kullanmam. Bir kaç kişiye iyi geliyor diye size de iyi gelecek değil. Bu videoda yeterince anlatılmış: youtu.be
  • jazzabel  (25.06.21 09:28:42 ~ 09:29:23) 
dermokozmetik ürünleri araştırmanızı tavsiye ederim. yağlı citlerin de kullanabileceği güzel nemlendiriciler var. aha- bhalar, salistik asit içerikli ürünler sizin cilt yapınıza iyi gelecektir. şimdilik vitamin veya retinol kullanmanız ağır olabilir.
30 ml ürünler için çok para veriyoruz ancak ben faydalı olduğu görüşündeyim. belli markalar ve ürünlerim vardır onlar olmadan yapamıyorum artık. cilt genetikten iyi değilse iyi bakımla ancak kurtuluyor.

bu arada yüz için asla nivea, neutrogena gibi nispeten ucuz ve kolay erişilebilir gibi markalardan hiçbir zaman fayda almadım. dermokozmetik markaların yanından geçemezler.
  • kestane gürgen palamut  (25.06.21 10:48:31 ~ 10:51:16) 
yağlı ve akneli bir cildim var ama nemlendirmeden asla olmaz bu yüzden zaten su bazlı yağsız kremler kullanıyorum.
gözenekleri asıl tıkayan bilinçsizce kullanılan yağlardır. mesela avakado-badem-hindistan cevizi ya da zeytinyağı gözenekleri aşırı derecede tıkar ama üzüm çekirdeği-kuşburnu ise tıkamaz ama bu yağlar da cildinizi nemlendirmez sadece nemlendirici vb kremlerin üstüne bariyer görevi görür dermatolog o şekilde anlatmıştı. ama piyasada kaliteli yağ bulmak da epey sorun. badenatural çok iyi kaliteli ama pahalı bence.

  • windymimas  (25.06.21 11:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.