[]

İstifa Sonrası: İhbar Süresi vs Yıllık İzin

İstifa ettim.

Kullanmadığım izin ihbar süremden fazla. Yani (8 hafta ihbar süresi - günlük 2 saat iş arama iznim) < Yıllık iznim.

1. Çalıştığım şirket ihbar süremden yıllık izinlerimi düşmeyi kabul etti. Bunu istese yapmayabilir miydi? İsterse yıllık izinlerimin parasını verip beni orada 8 hafta tutabilir mi?

2. İhbar süremi beklemeden çıktım diyelim. Yıllık izinlerim > İhbar sürem olduğu için, ben ihbar süreme uymadığımda ihbar tazminatını ödemek zorunda kalsam, yıllık izinlerimden alacağım parayla o ödemeyi yapabilir miyim? Karşılar mı bu tazminatı?

 
1-Yıllık izin paraya çevrilemez, ancak işten ayrıldıktan sonra kalan izinlerin parasını alırsın.


  • redlinetheturk  (25.06.21 09:08:44) 
Ben 8 hafta daha çalışayım ihbarımı doldurayım diyebilirsin. İhbar süreni doldurduktan sonra kalan iznin ne kadarsa onun da parasını alırsın.
İhbar süreni beklemeden çıkmak yasal bir sorun oluşturur, hem erken çıkayım hem de izin ödensin onunla ihbar ödeyeyim konusu daha hukuki süreçleri kapsar. Orada işler çok 3-2 matematiği ile dönmez diye düşünüyorum.

  • lcha  (25.06.21 09:20:20 ~ 09:20:55) 
işkanunu gereği yıllık izinler ihbar süresinden sayılmıyor ve paraya çevrilmiyor. kanuna bağlı kalacaksan izinlerini bitireceksin, sonra işyerine döneceksin ve ihbar süren başlayacak.

ama bazı işyerleri bunu paraya çevirebiliyor.
  • reanarchy  (25.06.21 10:14:47) 
ihbar süresi sizin normalde çalıştığınızda maaşınızı alacağınız bir süre. kimse 8 haftalık ihbarı ayrılacak kişiye kolay kolay çalıştırmaz. sizin yaptığınız anlaşma şirket için çok kârlı olmuş. sizi zaten muhtemelen çalıştırmayacağı bir sürenin parasını sizden tahsil ediyor hem de size maaş vermemiş oluyor.


  • prodeq  (25.06.21 10:33:56) 
Ofansif algilanmasin da sirket seni kaziklamis gibi.

Normalde 2 hafta calis yuru git denir, sonra kalan izinlerin parasi yatirilir.
Adam senin izinlerini ihbara sayip yok etmis. ustune ihbar yaptirmadigi icin maastan da kurtulmus.
  • divit  (25.06.21 10:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.