[]

hukumet (rte+akp bazinda degerlendirildiginde)

gercekten oy kaybediyor mu? cevremde akpli kimse yok gorusleri ne durumda bilmiyorum. sozluge bakilirsa 10 yil onceki secimde de iyice oy kaybediyorlar bu sefer kesin gidiciler deniyordu hala ayni seyler soyleniyor. artik inandirici gelmiyor o yuzden. corona ilk basladiginda sureci iyi yonettiler dusuncesi olan bir grup vardi, onlar var sanirim hala ve asilamalarin herkese acilmasinin etkisiyle bu grup daha da desteklemis oldu savini. peki gercekte durum ne? yapilacak ilk secimde (erken veya degil) gidiciler mi kesin? :)

images.app.goo.gl


 
İttifaklara bakılırsa gidiciler, zaten millet ittifakı da bunu bilerek erken seçim istiyor. Sebebi de ekonomi. Başka bi neden göremiyorum.


  • olaylar olaylar  (24.06.21 22:03:17) 
Akpnin yıllardır seçim kazanması oyların çokluğundan değil, tamamen muhalefetin alternatif olmayı becerememesindendir. Hem de hiç bir şekilde. Muhalefet konsept/tema olarak değişmediği için iktidar da değişmiyor :)

Soruya dönersek,
çeşitli sebeplerle oy azalması olur gibi. Burası doğru ama bunu fazlasıyla telafi edecek şey ya muhalefetteki yeni bölünmeler ya da akpye sürpriz katılımlar.
  • Erva  (24.06.21 22:18:41) 
@Erva, muhalefet sağolsun yapıyor yine yapacağını evet -_-


  • in vino veritas  (24.06.21 22:20:33) 
Seçim gününe kadar düşer, seçim günü artar.

Üzerinde uzun uza teknik analiz yapmaya gererek yok son genel seçime giderken yaptıklarını bir düşünün aynıları olur oylar artar. Burası Ortadoğu, Din, milliyet vatan millet kozları son 2-3 ay oyananır oylar toplanır.
  • paramolacak  (24.06.21 22:29:12) 
Oy kaybediyor ama çok değil.
Tahminime göre kendi seçmeninin yüzde yirmi civarını kaybetmiştir anca. Asıl sıkıntı yeni - genç secmende. Bunların çoğu akape'ye oy vermeyecek gibi duruyor
Şu anda bile kesin gidici değil.
AKP'den şikayet genelde ekonomik.
Seçime doğru bi yerlerden para bulup rahatlama yaratırsa işler değişebilir.
  • vizivozo  (24.06.21 22:37:49 ~ 22:47:16) 
Bütün bu ekonomik problemler seçim kazanamadılar, sonra hergün bomba patladı, bir baktık seçim kazandılar. Sonrasında mühürsüz milyonlarca oyun kabul edildiği garip bir seçimi kazandılar. Ne oldugunu tam olarak bilmiyoruz ancak tarihte seçim sırasında kuralların değiştiği başka bir seçim yok. Sonrasında ise nüfusun cogunu kapsayan illerin belediyelerini kaybettiler. 2018’de durum çok daha iyiydi ekonomik anlamda. 2018 ye göre ekonomi 100% daha kötü, halk istanbul seçimlerinde kimin yalan söylediğini gördü ki imamoglu 800k fark attı.
Hiçbir veriyi incelemesek bile şu an akp ya da erdogan’ın yüzde 43 üzeri alamayacagını görürürz. Mantık yüzde 30larda diyor, kemik seçmeni akp ne yaparsa yapsın oy verir zaten ona yapacak birşey yok.

  • monicapp  (24.06.21 22:53:20) 
şu andan bakmayı doğru bulmuyorum. seçimden çok çok öncelerine baktığında 10 yıldır gidiyor olmaları lazımdı :) en önemli şey seçim dönemi. o dönemde halkı ikna etmek lazım. hani alay ediliyor ya seçim döneminde makarna ve kömür dağıtmalarıyla. bu adamlar o makarna verdikleri adamların ciğerini biliyor çünkü. sen o seçmene 5 sene yapmadığın kötülük kalmasın, "bunlar da yetti be artık oy vermiyorum" desin, o seçim dönemi 2 makarnaya "bizi unutmamışlar :) " diyip yine ona oy verir. bu gerçekten mantıkla açıklanamayacak bir durum.

o yüzden ben oy kaybediyormuş, anketlerde yüzde 30'lardaymış bunlara zerre güvenmiyorum. seçim dönemi o "vermiyorum" diyen adamın nasıl verdiğini yıllardır görüyoruz. gerçekten oy kaybedip kaybetmediğini seçimden başka öğrenmenin yolu yok. o da kazı kazan gibi bir şey. mantıkla izah edilebilir bir durum değil.
  • ilgeru  (24.06.21 23:23:11) 
çok az oy kaybediyor fakat zaten başkanlığı kaybetmek için çok az kaybetmesi yeterli. yeterki muhalefet ilk turda tek aday çıkarabilirsin.

zaten rte'nin muhafeleti 10 parçaya bölmek istemesinin tek amacı bu, o yüzden muharrem ince gibilere çok kızıyorum.
  • nuisance  (25.06.21 00:07:12) 
ciddi anketlerde %40 altında. mhp baraj altında ya da sınırda bu yüzden %5'e düşürülsün istiyor seçim sınırı. tabi anketlerde akp&mhp kötü deyip sandıkta oyum ak partiye diyenler olmaz mı, olur.
yine de seçim gününe kadar muhalefet halka, sokağa ve oy almadıkları yerlere odaklanırsa akp'nin ana muhalefet olduğunu göreceğiz.

  • rakicandir  (25.06.21 01:02:36) 
kemik seçmeni yüzde 30un altına inmiyor. ülkücü vb. merkez sağ oylarını kaybediyor. ama gene seçim olsa 1. parti.


  • mikahakkinen  (25.06.21 09:40:19) 
muhalefet çok iyi bir çatı aday bulursa tayyibin şansı yok. ekrem imamoğlunun dışında da alternatif yok gibi, belki mansur, ama hdp oyları da önemli. abdullah gül, babacan tarzı bir aday çıkarılırsa tayyip farkla kazanır.

pandemiden sonra özellikle freni boşalmış kamyon gibi sürükleniyor akp, artık gündem değiştirmeler de fayda etmiyor. pandemi, biden, sedat peker, tayyipten sonra akpnin ne olacağı gibi faktörler akpnin oylarını götürüyor. yalan değil z kuşağından ümitliyim ben. 2023 seçimleri bence köprüden önceki son çıkış.
  • Hallegadola  (25.06.21 15:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.