[]

1 yaşına girecek erkek yeğene ne hediye alayim?

Merhaba. Önerilerinizi alayım. Şu an 11 aylık. Kendisine ilk hediyem olacak, amcası olaraktan. (Adetten altın vb. takmak hariç) Lakin bu yaş grubu hediyeleri ne olabilir pek bi bilgim de fikrim de yok. İyi hoş kaliteli eğlenceli bir şey olabilir ya da ihtiyaç giderecek bir şey de olabilir, ileriye dönük kalıcı bir şey de olabilir. Bütçe sınırı yok. Mesela geçen gün kedilerle ilk defa iletişim kurmaya çalışmış gülmüş eğlenmiş:D kedili falan oyuncak öyle bişiyler de olabilir sanki. Teşekkürler şimdiden.




 
www.amazon.com.tr

daha yeni bunu aldım 1 yaş doğum günü hediyesi için yeğenime. henüz vermedim ama biliyorum bayılacak.
  • reanarchy  (24.06.21 15:54:44) 
Legolar en erken 1,5 yaşından sonrası için kullanılmalı. 1 yaşına girecek çocuk için lego almayın. Hele orijinal bildiğimiz legolar 4+ yaş için oluyor. O parçaları direkt yutar.

Kız çocuğu olsa mutfak setleri oluyor ahşap. Ben yeğenime almıştım bayılmıştı. Erkeğe de şöyle bir şey olabilir: i.ibb.co
  • himmet dayi  (24.06.21 16:00:47) 
kitap daha uygun sanki. böyle renkleri etraftaki cisimleri vs. öğreten. 1 yaş için kitap diye aratabilirsiniz. şu da işinize yarayabiir.

(git: youtu.be)
  • jepa  (24.06.21 16:19:35) 
şu oyuncak pek revacta bu aralar o yas grubu icinde. annesi suyla ve kumla oynamasina kizmazsa bu olabilir:

duyumarket.com.tr
  • in vino veritas  (24.06.21 16:20:21) 
Ben oğluma 12 aylıkken bu seti aldım 25 aylık hala severek oynuyor.
www.hepsiburada.com

Bütçe sınırsız ise de 12 volt olanlardan akülü araba derim. Kumandalı modellerden alırsanız bu yaşta ebeveyn kullanır ileride kendisi sürer.
  • cilekli pasta  (24.06.21 16:30:32) 
@in vino veritas'ın önerdiği oyuncak çok büyük. herhangi bir kapıdan bile geçmiyor, parçalamak lazım. sürekli sabit duracağı bir veranda, balkon veya bahçe yoksa pek kullanışlı değil boyutundan dolayı. ayrıca 1 yaş için uygun olmaz bu.

lego da erken, belki lego duplo serisi olabilir ama onun için bile erken.

daha çok ince ve kalın motor yeteneğini geliştirecek, ilgisini çekmesi için sesli ve ışıklı şeyler daha kullanışlı olur.
  • reanarchy  (24.06.21 16:58:28) 
Ben yeğenime İş bankası yayınlarının hareketli kitaplar serisini almıştım. Çok ilgisini çekmişti. Hatta odasında olduğumuzda kitabı getirip hadi bana oku, anlat demeye çalışıyordu. Yırtılmaya koparmaya karşı epey dayanıklıydı. Resimlerden hikayeler uydurup anlatıyorsunuz. İlgiyle dinliyorlar.

www.iskultur.com.tr&page=0-24

Bu seri dışında önerebileceğim başka kitaplar da var. İlerleyen yaşlar için de çok faydalı olacaktır.
Büyük sorular kitabım:
www.bkmkitap.com

Köyde 1 yıl: bu kitap da dolu dolu. 1 yılda 1 köyde 4 mevsimde nelerin değiştiğini, nelerin yapıldığını çok güzel aktarmış. Ben bile gidip bakıyorum :D
www.kitapyurdu.com

Ek:
Yeşil günlük: hem okuyarak hem dokunarak hem gözlemleyerek öğreten bir bitki tanıma rehberi
www.bkmkitap.com

Tohumdan filize:
www.kitapyurdu.com

Hadi uç:
www.kitapyurdu.com&filter_name=hadi%20u%C3%A7
  • Amaranta ursula  (24.06.21 17:37:47 ~ 17:52:00) 
Öncelikle güzel yaşları olsun.

1 yaşına gelmeden yeğenime yürümesine de yardımcı olması açısından şöyle bir oyuncak almıştım

ty.gl
  • purplee  (24.06.21 17:55:25) 
@in vino veritas +1111

Tam o yaşa uygun bir oyuncak, o yaşta suyla oynamaya aşırı meraklı oluyorlar ve bayılıyorlar.
Evet büyük ama bir kez kurup balkona koyunca bütün yaz ayıla bayıla oynayacak.
(14 aylık kızım var ona göre söylüyorum)
  • kirmizipilotkalem  (24.06.21 20:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.