[]

Musluk Suyunda Kayganlık

Musluk suyuyla el yıkadıktan sonra ellerimde kayganlık oluşuyor. Bu durum ancak ellerimi havluyla kuruladıktan sonra geçiyor. Bu yaklaşık iki haftadır böyle.

Önce sabunla ilgili olduğunu düşündüm. Az önce iki farklı sabunla daha denedim, sonuç değişmedi. Sadece su kullanarak yıkadım, yina aynı. Emin oldum ki sorun suyun kendisiyle ilgili.

Siz de böyle bir şey yaşıyor musunuz? Yer Beyoğlu.

Şu kaynakta "yüksek pH değerleri ise suda kaygan hisse, soda tadına
ve tortulara neden olur" denmiş:
www.tarimorman.gov.tr(3).pdf

Link buraya ekleyince bozuluyor. Google'da "musluk suyu kaygan" aramasında üçüncü sırada çıkan doküman.

Beyaz Masa'ya sordum, cevap bekliyorum.

Not: Binada veya dairede su arıtma sistemi yok. Düz bina. =]

 
binanızda arıtma sistemine geçilmiş olabilir ya da izmirde çıkan lağım kokulu su olayından sonra belediye şebeke suyunda kullandığı kimyasalları artırmış olabilir.


  • Improbable  (24.06.21 10:11:06) 
Evde arıtma su var normal şebeke suda öyle bişey yokken arıtmada yıkayınca aynı dediğiniz gibi bi durum oluyor. Binada bi çeşit arıtma teorisi mantıklı gibi.


  • hedep  (24.06.21 16:16:05) 
Bizim yasadigimiz yerde su cok sert ve kirecli. Suyun yumusamasi icin tuzlu bir sistem taktirdim su kayganlasti. Sizin binada da boyle bir sistem olabilir.


  • cooperr  (25.06.21 08:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.