[]

Aynı kiloda sabit kalarak vücut geliştirilir mi?

Örnek üzerinden sorayım. Boy 1.80 kilo 80, göbek biraz yağlı, kas oranı düşük, pazular ince, vücudu şekilsiz bir adam düşünelim. Bu adamın amacı yine 80 kilo ama düşük yağ oranlı, kaslı, 10 numara bir vücuda sahip olmak olsun.

Kilo al-ver yapmadan yani kilosunda hep sabit kalarak, iyi bir spor ve düzgün bir diyetle bu isteğine ulaşması mümkün mü?

Çok kısa olarak da olsa nedenini belirterek cevaplarsanız sevinirim.

 
Elinde 10 kilo yağ var ve 80 kilosun, senin amacın bu 10 kilo yağ bir şekilde yok olsun yerine kilo al-ver yapmadan 10 kilo kas gelsin. Senin söylediğini biraz deforme edersek hemen hemen bu anlama geliyor, böyle deyince de kulağa saçma geliyor haliyle. Olmaz yani o iş. Amacın 80 kiloda kaslı kuvvetli biri olmaksa bunun için geliştirilmiş doğruluğu ispatlanmış 50-60 senedir kullanılan yöntemler var onları dene.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.06.21 22:33:28 ~ 22:37:42) 
Olmaz şeklinde görüş bildirilse bile durumun ne şekilde gelişeceği hakkında da fikir olsa iyi olur. Sonuçta iyi bir beslenme ve spor ile aynı vücut tipinde kalmayacağı aşikar.


  • havadakarada  (23.06.21 23:39:47) 
cok tartisilan bir konu "body recomp" diye ararsan tonlarca video var youtube'da konuyla ilgili. olacagini iddia eden de cok aksini iddia eden de. bence en mantiklisi kisa sureli bulk-cut yapmak atiyorum 4 hafta bulk 1 hafta cut gibi ya da isine ne gelirse onla ilgili de tonla fikir/program var. ama bu body recomp bana cok olasi gelmiyor, ote yandan reddit'te falan yaptim diyen de cok adam var.


  • bay b  (24.06.21 09:24:21) 
Hocam aynı kiloda sabit olarak nasıl kalacaksın buna nasıl bir açıklama getirelim elinde 10 kilo yağ var ve oraya sıfırdan 10 kilo kas, yani 10 kilo saf et koyacaksın. Sen hayatında hiç 10 kilo kas inşa eden birini gördün mü etrafında var mı bilmiyorum ama hayvan gibi çalışıp beslensen dinlensen ve genetiğin de süper olsa her ay inşa edeceğin kas miktarı 200 gram falan, o da en iyi ihtimalle. Hadi 300 de. Aynı şeyi yağ yakmak için yapsan bir ayda 2 kilo falan verirsin hatta 3 kilo. Tabii bunu yaparken kas da kaybedeceksin miktar, anla yani birbirini tolere edebilen bir şey değil bu.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.06.21 09:41:02) 
Yeni başlayan birinde bire bir aynı kiloda kalmak tutturması imkansız olsa da beklentine yakın sonuçlar mümkün. Seviye ilerledikçe dediğin zorlaşır.


  • arnold schwarzeneger  (24.06.21 15:47:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.