[]

Sandık görevlisi alınamayan ücret

Tam da ibb seçiminin yıldönümüne uygun bir soru ile huzurlarınızdayım.

Olay şu 23 haziran ibb seçiminde görevli sandık memuru seçim ücretini almayı unutuyor. Daha doğrusu ilk anda belli değil, derken süreç uzuyor. Maaş aldığı bankadan araştırıyor ancak oraya yatmamış. O sırada tayini çıktığı için de nereden alacağını öğrenemiyor, derken zaman ilerliyor. (Bu bölümde parası bolmuş gibi uyuşukluk yapıp tembel olduğu için kendisine rahatça kızabiliriz ama daha önce seçim görevi yapmadığı için acemi, biraz da bu nedenle ücretini alamıyor)
Neyse tam aklı başına gelip peşine düşerken de pandemi ortaya çıkıyor, yasaklar vs derken yine araya zaman giriyor. Tabi paraya ihtiyaç da oluyor.

Soru şu
1. Bu şahıs ücretini alabilir mi? Zaman aşımı diye hakkı gitti mi?
2. Eğer alma imkanı varsa nasıl bir yol takip etmeli, nereye başvurmalı?

İnternette biraz araştırdım ama yeterli bilgi bulamadım, konuya hakim arkadaşlar vardır belki diye sormak istedim.

 
İbb seçimi özelinde bilmiyorum ama bu işleri seçim kurulu müdürleri bilir. Seçim kurulu müdürü banka yada ptt ile anlaşır. Para oraya yatar. Genelde PTT olur ve sen tc ni söyleyip paranı çekersin. Paranı belli bir süre çekmezsen para geri döner.

Şimdi o şahıs sandık memuru olarak onu atayan seçim müdürlüğüne ulaşsın. Örneğin Kadıköy Seçim Müdürlüğü. Oraya sorsun olayı anlatsın. Belki bi ihtimal PTT de olabilir ama çok zaman geçti ama çözüm dediğim yer.
  • infernalcadre  (23.06.21 22:24:19) 
Ben burada sormuştum, ilçe seçim kurulunun bulunduğu ilçedeki mal müdürlüğünden alabiliyor olmalı.


  • atom karincanin torunu  (23.06.21 22:30:46) 
@atom karincanin torunu haklı, ben öyle yapıp almıştım.


  • anarsik kurbaga  (24.06.21 11:31:44) 
Şikayet var sitesindeki çözüldü gibi cevap yazacağım.

Yukarıda cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum, söylendiği gibi ilçe mal müdürlüğüne dilekçe ile başvurulup iban veriliyor ve iki gün içinde hesaba yatar demişler. İşlem tamam, para hesaba yatmış.

Belki başkasının işine yarar diye bu açıklamayı ekliyorum, duyurunun ne işe yaradığına kanıt olsun :)
  • epitaf  (07.07.21 17:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.