[]

2 yıl önceki kazaya ait icra kağadı geldi..

Merhabalar,

2019 yılında gizli buzlanma sebebi ile kiralık aracımla kaza yapmıştım yani kusurlu bendim. Aracımda ful kasko vardı hali ile gidip aracı sixt'e iade edip aynısından bir araç daha alarak yoluma devam etmiştim.

Bugün eve icra kağadı gelmiş, aracı kiraladığım kuruma durumu bildirdiğimde şu açıklamayı yaptı;

Normalde karşı tarafın bütün zararları karşılanıyor ancak karşı tarafın aracı ticari olduğu zaman, bizden bağımsız olarak sadece kullanıcıya (bana) "serviste kaybolan zaman için" icra yoluna ile para talebine gidebiliyor diğer taraf dediler. Kanunda da varmış bu.

Şu an hem araç sahibine hem de icra makamına ulaşmaya çalışıyorum.

Başına benzer durum gelen oldu mu acaba, beni yönlendirebilecek birileri?
Teşekkürler.

 
Evet bir arkadaşımın başınada geldi. Aracıyla taksiye vuruyor. Taksinin otoparkta yattığı günlerin zararını arkadaştan maaşına icra koyarak aldılar.


  • les yeux blanches  (23.06.21 17:04:44) 
@Les yeux,
Arkadaşınız bir araştırma yaptı mı acaba ya da anlaşma yoluna gitmek falan çözüm olmuyor mu ?

  • va  (23.06.21 17:15:07) 
süresini kaçırmadan 7 gün içerisinde itiraz edin.


  • karsiyakaliyiz  (23.06.21 17:38:29) 
www.eksiduyuru.com

Bana hic tebligat falan gelmedi, direkt maasa haciz yazisi geldi, 7 gun mu 15 gun mu icinde itiraz edemedigin icin odedim. (Uygunsuz teblig mi oyle bir sey varmis, elinize ulasmadi diyerek yokus yapabileceginiz ama ordan da bise cikmaz demisti avukat)
  • brkylmz  (23.06.21 19:18:19) 
ticarinin çalışmadığı zaman için yevmiye yazılıyor kanun buna izin veriyor.

genelde ticari hat sahibinin haberi bile olmuyor. bu konuda evraklar ile imza veriyor taksiciler odasına. taksiciler odasının bir birimi var. orada bu işlere bakan özel bir birim var. bunun için hukuki işlemleri yapıyor ve sizi icraya veriyor. normalde araç sahibinin eline geçecek para 500-600 lira gibi rakam. araç sahibini bulsanız eline 300 lira verip hakkını helal et deyip konu kapanır.

tabii masraflar + kanuni haklar ile borç katmerleniyor. özel çalışan odaya bağlı değil. bu işlere bakan bir birim. herkes avantasının peşinde.

iş icraya vardığı için araç sahibi istemese bile çıkan masraflar ödenmek durumunda. bundan sonrası herhangi bir ticari araçla oluşacak kazada bu işin takibini yapın. sadece t, m, s plakalar için değil belediye ve devlet araçları için de bu durum geçerlidir.
  • phonex  (23.06.21 19:25:01) 
Phonex'e ek olarak Rent a car firmalari da dahil


  • brkylmz  (23.06.21 19:29:50) 
Cevaplar İçin teşekkürler, bu arada icra kağadının üzerinde hem benim ismim hem de araç kiralama şirketi var. Paylaşmak mı gerekiyor acaba ?


  • va  (23.06.21 20:04:43) 
İcra takibini açan muhtemelen bir hasar danışmanlık sirketidir. Kimden ne koparirsak kar mantığıyla çalışıyorlar. İtiraz edin, pazarlık için aradıklarında da kesin dille reddedin. Mevzu uzamaz muhtemelen.


  • dre mithatoğlu  (23.06.21 21:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.