[]

IMEI kaydı ve telefon hattı, Türkiye'deki Kıbrıslılar bakın bi

Yeni düzenlemelerle birlikte sanırım hattınız pasaport numaranıza kayıtlı olmadıkça yurt dışından getirdiğiniz telefonda çalışmıyormuş. Arkadaşım Kıbrıs'tan telefon aldı burada da Ziraat'e gidip IMEI kaydı yaptırdı, sonra e-devlet üzerinden başvurusunu tamamladı.Değişiklikten haberdar olmadığı ve sim kartı telefonda çalışmamaya başladı. Bu arada arkadaşım Kıbrıslı ve öğrenci burada ve ülkeye gireli 90 gün olduğu için yeni hat alamadı oturum izni istediler( Kıbrıslılar için oturum izni istemiyor türkiye) hat çıkaramadık yeni. Sonra kendi üzerine(pasaport numarasına) kayıtlı bir sim kartı çıkarttırıp taktı telefona ama sorun hala devam diyor, düzelir mi bekleyelim mi yoksa eksik yaptığımız bir şey mi var?




 
imei kaydini yaptiniz diye varsayiyorum, sonrasinda 10 gun surer yaziyor bir yerde. bir de cihazi kapatip acmak gerekiyormus (yapmissinizdir zaten)


  • do you remember me  (23.06.21 15:04:32) 
kaydın onaylandığı gün sıkıntı olmadı, ertesi gün hattın çekmediğini farkettik. numarayı değiştirdim adıma kayıtlı olanı taktım. yine de 10 gün mü sürecek? bana 24 saat içinde kendine gelir demiştiler ilk başta ama güvenemedim açıkcası


  • laputa  (23.06.21 15:08:42) 
pasaport sahibi kimse hat da onun üzerine olmalı. başka hat ile çalışmaz.


  • hadsafhada  (23.06.21 15:28:06) 
Evet bunu duyurunun başında belirtmiştim her şey usulüne uygun şu an yine de sorun giderilmiyor bundan dolayı size danışıyorum.


  • laputa  (23.06.21 15:49:30) 
anlatımınız biraz karışık olmuş, yukarıda da kendi adıma kayıtlı olanı taktım demişsiniz.

harç ödemesini yapıp sonrasında imei numarası kayıt işlemini de tamamladıysanız; telefonda, kayıt yapılan pasaport sahibinin üzerine olan bir hat takılı halde bekleyeceksiniz. belli bir süre sonra açılacak kendi kendine. başka yapmanız gereken bir şey yok. sorunun devam etmesi halinde btk iletişim merkezini arayabilirsiniz.
  • hadsafhada  (23.06.21 16:09:59 ~ 16:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.