[]

ingiltere - aşı - vaka artışı

sizce son zamanlarda neden bu kadar arttı ? aşı etkisiz mi acaba.

ingiltere süreçte bizden 3-4 ay daha önde gittiğini varsayarsak, acaba burda da ekim gibi vaka artışı olur mu ? yorumunuz nedir


 
Vakanin artmasindan ziyade ölümlü hastane yatislarinin azalmasi asil önemli olan.

Su an hiçbir asi virüsün bünyedeki etkilerini tam olarak minimize edemiyor.
  • Avoiding The Puddle  (23.06.21 13:08:49) 
bu aşılanmanın getirdiği gereksiz özgüvenin bir tezahürü. insanlar aşılanınca maskeden mesafeden bir anda bertaraf olacaklarını sanıyorlar ve bu bir gevşeme halini beraberinde getiriyor. ne yazıkki neredeyse herkeste bu böyle.
hal böyle olunca, bizim ülkede de gevşemeden nasibini alıyor. son 1 haftada %20'lik bir artış mevcut. bu oran önemli. ben de sonbahar gibi yüksek vaka artışını bekliyorum malesef. inşallah hiç olmaz tabi temennim bu yönde ancak bu projeksiyonun gerçekleşmesini beklemek çok da sürpriz olmaz. umarım artık ölümler olmaz, aşı en azından bunda etkinlik gösterebilir.

  • pardus  (23.06.21 13:39:10) 
Gecen hafta son zamandaki olumlerin olumlerin ve artan pozitif vakalarin buyuk bir kisminin hic asilanmamis veya tek doz asilanan kisilerden olustuguna iliskin bir yazi okumustum. Ancak soyle bir sey de var ki, vakalarin artmasiyla olum sayisi birden artmiyor, bu son 10 gunluk vaka sicrayisinin olum oranlarina tezahuru icin bir 3 hafta kadar beklenmesi gerekiyor. Eger 3 hafta sonra da olum sayilari sicrayis gostermezse asilama etkili oldu ve covidin olduruculugunun onune gecilebildi yorumu yapilabilir gibi.

Yine digerlerinin de dedigi gibi, asilama arttikca metroda, trende, markette 'exempt'yani maskeden muaf oldugunu belirtip maskesiz dolasan insan sayisi da artti. :) Insanlar tek doz asinin bile verdigi guvenle oldukca rahat davranmaya basladilar, ustune gectigimiz gunlerde hava cok guzel oldugundan herkes fazlasiyla sosyallesti. Bir de pandemide evden calisilan, ama simdi normal calisma duzenine donen is yerleri de oldu. Tum bunlarin etkisiyle bu vaka artisi normal gorunuyor maalesef.

Ingiltereyle turkiyenin yaptiklari, yasaklari, kisitlamalari ayni seyirde olmadigindan 4 ay sonra aynisi turkiyede de yasanacak denemez saniyorum.
  • okuyamıyom ben ya  (23.06.21 14:04:11 ~ 14:05:05) 
Rahat olmaları bir kenara hint varyantı etkeni var. Portekiz de benzer durumda sanırım.


  • passion rules the game  (23.06.21 16:00:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.