[]

Tedavi edilemeyen bir hastaliginiz olsa..

32 yasinda yalniz bir insansiniz, ve 2-3 sene gibi bir omrunuz kaldi. Aileniz 70 yas uzeri. 1 abiniz var (evli cocuklu) Hayatinizda daha yapmak istediginiz seyler, hayalleriniz var ve mumkun olabileceklerin hepsi paraya bakiyor. Su anda kendi parami kazaniyorum ama hayallerimi gerceklestirmeye yetecek bir miktar degil. Ben yalnizim ve otenaziyi kabul eden bir ulkede saglik sigortalarimi ve hayatimi devam ettirmek istiyorum.

Ailenizin durumu fena degil. Onlardan miras hakkinizi yasal bir sozlesme karsiliginda talep eder miydiniz? Benim payimi verecekler ben de miras haklarimdan vazgececegim.
Gider ayak maddi meselelere kafa yormak istemiyorum ama aksi halde hem varlik icinde yokluk yasayarak gitmis olacagim ve elimde hic yasanmamis bir hayat kalacak. Hem de burada insanlara muhtac kalarak olecegim. Insanlara yuk olmak istemem.
Ailemden boyle bir sey talep etmeye hakkim var mi? Evli ve cocuklu abinizin hakki yenmis olur mu?

 
2-3 sene gibi ömür kalması gibi bir durumda kimsenin hakkı yenmiş olmaz. kalan zamanımı doya doya yaşamak istiyorum dersin gayet de geçerli bir gerekçedir. üstelik hakkından fazlasını istemiyorsun.

ama şöyle de bir durum var, hastalığın durumu tanısı tedavisi vs nedir ne değildir bilmiyoruz elbette, fakat bugün çaresi olmadığı söylenen bir hastalığa farklı bir ülkede farklı bir doktor tarafından belki farklı bir zamanda, hatta 2-3 yıl içinde çare bulunabilir? belki vardır da.
  • reanarchy  (23.06.21 10:27:40) 
Eğer hiçbir umut yoksa, gerçekten istediğiniz buysa ve böyle mutlu olacaksanız aileniz de abiniz de bundan mutlu olacaktır. Ailenin bir ferdi olarak empati kurduğumda böyle olmasını isterdim.


  • thecoolkingandthequeen  (23.06.21 10:39:02) 
Normal şartlar altında gidip annemden mirasımı istesem veremez çünkü 1 evi var ve içinde yaşıyor. Ama 2-3 yıl ömrüm kaldıysa elbette annem de abim de her türlü maddi bolluğu sağlamak için uğraşırlar. Ama tabii hastalığın durumuna bağlı, gidip tedaviyi reddetsem kimseden bişi istemeye hakkım olmaz sanırım.


  • whoosie  (23.06.21 11:34:45) 
ailenden miras ya da belli bir hakkı yasal sözleşme ile talep edecek kadar uzaksan zaten sorun burada. hastalığın dediğin gibi ise uzun vadede ihtiyacın olacak şey para değil senin yanında olacak insanlar. bir noktadan sonra bu kadar ağır bir hastalıkla yurtdışında tek başına kalmak istemezsin.

tüm bunlarla beraber elindeki maddi varlığı. daha iyi doktorlar bulmak ve çözüm yoksa da kalan vaktini daha kaliteli geçirecek destek tedavilere - psikolojik desteklere ayırman daha mantıklı olur. bu konularda uzmanlaşmış onkoloji psikologları var onlardan kalan vaktini nasıl planlayabileceğin konusunda görüş alabilirsin.
  • orpheus  (23.06.21 13:18:41 ~ 13:19:47) 
İlk duyurunda bahsettiğin arkadaşının haklı olduğu bir konu var; psikolojik destek alman lazım. Sağlıklı değilsin, sağlıklı düşünemiyorsun. Senin durumunda kimse sağlıklı düşünemezdi zaten.


  • IncredibleMau  (23.06.21 13:39:00) 
Miras olmadan hak olmaz yani miras bırakacak kişi sağ ise ortada miras yoktur.

Siz size düşecek mirası konuşarak anlaşarak talep edebilirsiniz, üzerine bir borç senedi yaparsınız olur biter.
  • kisa  (23.06.21 16:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.