[]

semt/mahalle tavsiyesi (istanbul)

Selamlar,
Biz İstanbul Bahçelievler'de oturuyoruz. Binamız kentsel dönüşüme giriyor. Daha doğrusu karot alındı ama 40+ yıllık olduğu için herkes kesin gözüyle bakıyor. Biz de zaten deprem korkusu yüzünden binaya güçlendirme gelse bile taşınmak istiyoruz.
Eşim Beşyol'da ben Mecidiyeköy'de çalışıyorum. İkisinin ortasında bir yerde ya da Şişli civarı vs de olabilir. Metrobüse kolay erişebileceğimiz ve hayatımızı yolda heba etmeyeceğimiz bir mesafede bir semte taşınmak istiyoruz.
Yalnız semtlerin mahalleleri bile birbirinden farklı olduğu için tam olarak nereye taşınmamız gerektiğini de bilemedik.
İki kişiyiz ve bir de kedimiz var. Normal insanlarız. Sadece huzurlu ve kaostan nispeten uzak bir yer olsa mutlu olurduk. Kiralar da maşallah şu anda 1650 tl kira veriyoruz. Maksimum taş çatlasa 2500 tl verebiliriz. O bile fazla ama kiralar da malum. Güzel bi ev bulursak para kıyacağız (bkz: swh)
Bize semt/mahalle tavsiyesinde bulunabilirseniz makbule geçer. Taşınacağımız evin en azından deprem sonrası olmasını istiyoruz o yüzden çook eski evleri olan yerler pek bize göre değil.
Teşekkürler.

 
Kanyonun arka tarafları uygun gibi ama oralarda yeni bina bulmak çok zor.


  • Deathrow  (23.06.21 00:11:29) 
sesli dusunuyorum: esiniz taa besyol'a gidecek. ve metrobus her daim dolu. dolayisiyla oturmak onemli. ben olsam ilk durak olan gayrettepe'yi son nokta olarak degerlendiririm. son nokta belli. ilk nokta da buraya rahatca ulasabilecegin heryer. iyi tarafi, m2 metro hattinda haciosman'a kadar herhangi bir yer olabilir. cunku hem metro hem minibus hem bir suru otobus var. bence soyle yapin.

sahibinden'de haritayi acin, haciosman'dan gayrettepe'ye kadar olan aralikta heryere bakin.
  • buenosdias  (23.06.21 10:15:05) 
şişli düşünüyorsanız halide edip adıvar mah.sinde oturuyoruz biz. malum kiralardan doalyı nispeten oturulabilecek bir yer. konumunda göre metrobuse yakınlık değişiyor ama 10-15 dakika mesafede bulabilirsiniz. kağıthane gürsel mahallesinde oturdum eskiden. çok içerilere girmedikçe e-5e yakın ilk sokaklarda oturulabilir. orası da okmeydanı hastanesi ve perpa duraklarına yakın.


  • Olric  (23.06.21 12:48:40) 
kendi binamızı kontrol için şikayet edebiliyor muyuz belediyeye
nasıl yapılıyor, ücretli mi

  • bir soru sorcam  (23.06.21 13:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.