[]

İstifa ediyorum: süreç nasıl işleyecek?

İstifa ediyorum. Muhtemelen yarın, olmadı en geç cuma.

Bu süreç nasıl işliyor?

İk departmanı yok. Dilekçeyi kime yazmalıyım?

Ayrıca bulunduğum şehir ile firmanın merkezi farklı iller. Dilekçeyi elden mi teslim etmeliyim yoksa başka bir yolu var mıdır?

İstifa ederken beni dürtmesinler diye nelere dikkat edilmeliyim? 5 yıllık çalışanım, ne gibi haklarım var?

Teşekkürler.

 
İstifa dilekçesini yaz, fotoğrafını çek ve bölüm amirine elden ver. Zaten onun onaylaması gerekiyor çoğu zaman. Doğrudan İK'ya verilmiyor. Eğer bir hinlik yaparlar diye düşünüyorsan Noter ile göndert. İşleme koymak zorunda kalırlar.

5 yıldır çalıştığın için ihbar süren 8 hafta. Yani yarın istifa edersen 17 ağustos günü son iş günün olur. Tabii her gün için 2 saat iş arama izin hakkın var. Bunları toplu olarak sonra kullanma hakkın var. yani toplam 80 saat erken ayrılabilirsin. Bu da neredeyse 9 iş günü yapar. Ona göre takvimde 9 iş günü geri gidip o gün işi bırakabilirsin. Ancak son maaş ödemeni yine de 17 Ağustos'a göre hesaplamalılar. Yani Ağustos maaşın 17 günlük olacak. Erken çıkıyorsun diye daha az vermeye kalkabilirler. Düzgün hesaplayın diye itiraz edersin.

İhbar süresinde çalışmak istemiyorsan 8 haftalık sürenin karşılığı parayı şirkete ödemen gerekir. Böyle bir hakkın da var ama 2 maaşı gömmek mantıklı mı o senin bileceğin iş.

Başka dikkat etmen gereken pek bir şey yok. Zaten pek bir hakkın da yok. Zaten istifa ediyorsun. Eğer haklı nedenle fesih durumu varsa o iş başka.
  • himmet dayi  (22.06.21 23:32:47) 
yani tazminati yakmayayim diye mutsuz oldugunuz bi iste calismaya tesvik gibi olmasin ama mudur ile filan konusup "ben okula basliycam, master yapicam, beni cikarir misiniz?" demeyi bi dusunebilirsiniz. ben oyle yapmistim. biraz da acindirdim ok dedi mudurum. yani sonucta onun cebinden cikan bir sey degil.

ik departmani yoksa onun cebinden cikiyor da olabilir bilemiyorum :)


dikkat etmeniz gereken su, eger 5 yil tam dolduysa yillik izinlerini/parasini aldiginiza emin olun. dolmasina 1 hafta kala cikarsaniz 1 gun izin hakkiniz bile olmaz parasini da alamazsiniz. yasal olarak boyle.

dayinin dedigi gibi pek fazla hakkiniz yok, ihbar suresini genelde cok sorun etmiyorlar onun da sarti surtu var cunku. sizi o sure boyunca tutarsa gunluk 2 saat ya da haftada 1 gun izin vermek zorunda filan fisman.
  • yoggi  (22.06.21 23:41:11 ~ 23:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.