[]

fotoğraf makinesi hafıza kartı

Dugun fotoğrafı çekicem nasıl bir hafıza kartı alayım? Marka ve model olarak ne onerir? Çok çeşit var kafam karıştı. Bir de mesela tane 64 gb almaktansa 2 tane 32 gb almak daha iyi gibi değil mi?. Bir karta Bir şey olursa en azından tüm görüntüler gitmez.




 
makine ne? UHS-2 destekliyorsa mümkünse uhs-2 bir kart.

www.hepsiburada.com
mesela, daha hızlıları da var.

En düşük Uhs-1 U3 / V30 olanlardan alın. Çünkü arka arkaya raw çekersiniz, onları karta yazması biraz vakit alacak üst üste çok hızlı çekerseniz bir noktada tıkanır.

2x32 olayı mantıksız değil ama zaten laptop bulundurup arada dahili ve harici diskine aktarsanız daha güvende olursunuz. Profesyonel işler yapacaksanız.

Ayrıca yeni makinelerde 2 kart girişi oluyor ve çoğu aynı anda ikisine yazabiliyor zaten. Çekerken yedeklemiş oluyorsun.
  • nhk ni youkosu  (22.06.21 15:54:18) 
mark ii ile çekicem. Bu biraz pahalı geldi. Başlangıç için pek bütçem yok. Gerçi ben 3 4 kart almam gerekir diye düşündüm. Şu linkteki işimi görür mü? Tam olarak neye dikkat etmem gerekir? Yazma hızı mı? Kartların üzerinde çok fazla yazi ve bilgi var. İkram karışıyor.

fotografium.com
  • black mamba  (22.06.21 17:15:44) 
5d mark 2 ise, onda zaten SD kart yoktu ki? Kullanalı çok oldu ama sadece "CF (compact flash)" kart kullanıyor diye hatırlıyorum, ki pahalıca bir karttır ve aktarmak için de kart okuyucusu vs. almanız gerekecek tahminen. (kendin üzerinden de usb ile aktarıyor olabilir emin değilim)

yazma hızı önemli evet. Çoğu kartta yazan 100mb/s falan da okuma hızıdır genelde.

CF'lerin sürü pini var, takıp çıkarırken bozulan ikinci el bişeye denk gelirseniz başınıza iş alabilirsiniz. Sıfırları da hala satılıyor mu bilmiyorum.
  • nhk ni youkosu  (22.06.21 18:11:00 ~ 18:11:51) 
Henüz kamerayı almamıştım. 60d kullanıyorum şu an. Yazma hızı kac olmalı min? Şunu buldum 85mb mış.

www.amazon.com.tr
  • black mamba  (22.06.21 18:40:43) 
sanıyorum 20-25mb bişeydi bunların raw dosyaları, minimum u3/v30 olan deme sebebim onlarım saniyede minimum 30mb/s yazabilmeleriydi. Normalde daha yavaş kartlar bile çalışır kaydeder ama buffer'ları var bu makinelerin, hızlı üst üste çekimlerde buffer dolunca foto çekmemeye başlar önce karta yazar boşalınca çeker falan, o olmasın diye yüksek hız dedim ben. 85mb/s falan iyi tabii.

Özellikle insanla çalışırken tak tak bol bol çekmeye çalışabilirsin o yüzden. Ha jpeg çekilecekse zaten düşük hız da olur ama raw çekilip işleneceğini tahmin ediyorum.
  • nhk ni youkosu  (22.06.21 19:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.