[]

Erasmusa Yeşil Pasaportla Giden veya Bilen?

Merhaba yeşil pasaportum var ve erasmusa Fransaya gideceğim. Yeşil pasaport olması yeterli mi? Arkadaşa buyukelcilikten, egitim suresi 3 ayi astigi icin bordoyla gitmeniz lazim demisler telefonla aradigi zaman. bana mantiksiz geldi. Ben simdi yesille vize randevusu alsam iptal mi yerim? Yesille erasmusa giden var mi?

Tesekkurler


 
vize alman lazım. "Yeşille vize alınmıyor" diyenlerin ağzına vur öyle bir şey yok, vize gerektiğinde vize alıyorsun işte. Bazı ülkeler gıcıklık yapıyormuş sanırım ama tamamen onların anlamamalarından bence. Çünkü yeşil bazı şeylerde kolaylık sağlayan standart bir pasaport aslında, vize gerektiğinde vize alabilmen lazım (aldım.)

Ayrıca kardeşim de Belçika'ya erasmusla öyle gitmişti. Vize aldı tabii ki.

Siz telefonla sorunca "vize almadan sırf yeşille kalabilir miyim" dediğinizi sanmış olabilirler. Öyle bir şey yok tabii ki. Süresi uysa bile öğrenci olacağın için olmaz.
  • nhk ni youkosu  (22.06.21 12:26:35 ~ 12:27:45) 
Öğrenci vizesi almadan gidemezsiniz. Yeşil pasaport size 180 gün içinde 90 gün kesintisiz kalma hakkı sağlar. Yeşil pasaportunuzla öğrenci vizesi alabilir, o pasaporta vizeyi yapıştırtabilirsiniz.

Yeni pasaport çıkartmanıza gerek yok.
  • hayaletimsi  (22.06.21 12:28:44) 
Ben yeşil pasaportla gittim. Yeşil pasaportunla vizeye başvuracaksın. Üstteki arkadaşlar da demiş zaten, vize almadan sadece yeşil pasaport ile gidemezsin


  • mg3929  (22.06.21 12:36:48) 
pasaportun türü önemli değil. ancak ne olursa olsun öğrenci vizesi almanız gerekecek.
yeşille öğrenci vizesi ve dahi diğer tüm vizeler alınabilir.

  • rewlack  (22.06.21 12:39:51) 
Ben gittim. Vize de aldım. Ama 3 ay kalmak istediğim için ve romanya vizesi aldığım için oturum izni almamıştım.


  • diffarentiationation  (22.06.21 13:13:48) 
ben de yesil pasaportla gittim vize aldim cunku 3 ayi geciyor kalis suresi. hatta ulkeye gore degisiyor olabilir belki ama gittigin yerde uzun sureli vizeni yabancilar polisine gidip onaylatman da gerekebilir bana gerekmisti. bu arada kardesi. erasmus staji icin gitmisti yesil pasaportla ona vize gerekmemisti diye hatirliyorum.


  • in vino veritas  (22.06.21 13:48:55) 
eğer 6 aydan uzun süre kalacaksanız, gittiğiniz zaman oturum izni için de başvurmanız gerekecek (en azından eskiden öyleydi). yani tek dönem için gidiliyorsa vize, iki dönem için gidiliyorsa önce vize, ardından fransadayken oturum alınacak.


  • semyasa  (22.06.21 14:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.