[]

Uğur ve Özlem Hoca neden bu kadar ön planda?

selam dostlar, özlem ve uğur hocalarımızın geliştirdiği ve büyük fedakarlıklarla bizleri buluşturdukları biontech aşıları için kendilerine gerçekten minnettarız.

ancak benim dikkatimi çeken bir konu var ve sizlerin de fikrini almak istedim. uzunca bir süredir uğur ve özlem çifti dünya basınında ve sosyal medyada manşetlerde. gerek amerikan dergi kapaklarında gerekse almanya'daki yüksek tirajlı gazetelerde hep ön plandalar. hatta son 1-2 aydır linkedin'e ne zaman girsem orada bile kendileriyle ilgili postlar havada uçuşuyor.

aklıma takılan konu ise, kendileri bu kadar gündemdeyken neden atıyorum moderna'nın aşı geliştiricisi, oxford'un profesörleri, gamaleya'nın doktorları vs bu kadar gündem olmuyor?

 
uzman değilim medyadan takip ettiğim kadarıyla
1.aşının medikal içeriğinden çok yeni bir teknoloji geliştirmeleri önem arz ediyor
2.yıllar yıllar boyunca bu metotla, çeşitli hastalıklara çözüm olsun diye çalışmalar yapmış, bu çalışmaları ön görüp yatırım yapmışlar. bknz ms, kanser vs..
bir problem oldu ne yapsak acabadan ziyade, bu ileride lazım oluru görmeleri önemli. bir de sanırım doğrudan bir ömrü bu olaya adamak var.
  • rewlack  (22.06.21 11:16:15) 
Sanırım bu çiftin kendi kurduğu bir şirket aşıyı geliştirdiği için, yani pfizer'da çalışan iki hekim/biyolog değiller, kendi şirketleri var. Ondan olabilir.


  • John Bloor  (22.06.21 11:17:03) 
ilk geleiştiren olmaları, ilk mRNA aşısı olması ve en yüksek düzeyde koruyuculuk içeren Covid aşısı olması olabilir.


  • bartholomew87  (22.06.21 11:27:15) 
Marketing'leri iyi çünkü.

Kişi üzerinden yapılan reklamlar, direkt marka üzerinden yapılan reklamlardan daha etkili. İnsanlar daha kolay "bağlanabiliyorlar", özellikle çok daha yüksek güven gerektiren deneysel aşı sektöründe bu daha önemli. O yüzden daha çok gündem oluyorlar, daha çok görüyoruz.

Tabi bi de daha "marketable"lar. "Fakir göçmen çocuğu hepimizi kurtarıyor" mevcut politik narrative'e çok güzel oturuyor.

Bi de aşı başına 20$ para alıyorlarmış. Kendileri de epey para basmışlardır reklam için. Batılı devletler için de kârlı bir iş, yani Sinovac, Sputnik reklamı yapıp pastayı niye Çin'e Rusya'ya kaptırsınlar.
  • plutongezegendegilmi  (22.06.21 11:34:51) 
Bu ikili eskiden de cok zengin oldugu icin saglam bir pr butceleri var sanirim.

Muhtmelen pfizer da gocmen sempatikligini one cikarmak istiyordur.

Yoksa o sirketin 7 kurucusu var, mrna asisi da macar bir kadinin olayi zaten.
  • divit  (22.06.21 11:40:52) 
tr.m.wikipedia.org

Ben daha bu kadini anan gormedim, bu da ayni sirkette.
  • divit  (22.06.21 11:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.