[]

Evlilik

İkametleri ayrı şehirlerde olan insanlar belediyeye evlilik başvurusunu birlikte mi yapmalıdır? Sağlık raporunu illa ikametgahımızın olduğu aile hekiminden mi almalıyız?
Bu işlerden zerre anlamayan müzmin bekara en basit açıklamayı yaparsanız cok sevinirim



 
Biriniz gideceksiniz randevu için, ayrı ayrı aile hekiminden randevu, rapor alabilirsiniz.
13 yıl önce öyleydi, değişmemiştir

  • neymis  (21.06.21 22:33:00) 
Aile hekimine ayrı ayrı gidebilirsiniz ya da birinizin aile hekimine ikiniz de gidebilirsiniz ama nikah başvurusuna çift olarak gitmeniz lazım. Biz de bu işler için kosturuyoruz şimdi, en azından bizim belediye böyle.


  • fraise  (21.06.21 22:43:52) 
1 hafta önce işlemleri tamamladım.

başvuracağın evlendirme dairesi için ikamet şartı aranmıyor evlenmek istediğiniz belediyeye başvurabilirsiniz ancak çiftlerin birlikte orada bulunma koşulu var. diğer gerekli belgeler ise 4 adet vesikalık (biyometrik kabul edilmiyor) ve nüfus cüzdanı fotokopisi.

herkes kendi aile hekimine gidiyor sabah gitmelisiniz kan tahlili için ayrıca akciğer grafisi istenebiliyor onuda en yakın verem savaş dispanserinden halledebilirsiniz. mutluluklar!!
  • thevalentino  (21.06.21 22:55:20) 
Bu arada Çankaya belediyesi. Tarihler ne durumda acaba yakın zamana yer bulunuyor mu?


  • Semi  (22.06.21 00:23:56) 
Beraber başvuru istiyorlar.

Gidemiyorsanız vekaletname çıkarabiliyorsunuz bi noterden evlilik işlemleri için. 180 küsür lira, bir ay önce filan yaptım.

O vekaletname, sağlık raporunuz ve vesikalıklar ile sizin adınıza başvurabilir müstakbel karı/koca başka şehirde.
  • gayda  (22.06.21 08:20:15) 
İkinizin aile hekiminden birine gidilebilir. Bir de şöyle durumlar var mesela benim ikametim kadıköydeydi eşimin maltepe’de ama nikah sarıyerde olacaktı. Kadıköyden izin alıp sarıyere o izin kağıdıyla gidip başvurduk ama beraber gitmek şarttı.


  • suicides underground  (22.06.21 09:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.