[]

Klozetin kırılma ihtimali?

1 senelik bir evde oturuyoruz. Evi öyle yalapşap yapmışlar ki, süpürgelikleri biz silikonladık, banyodaki dikey radyatör sağlamlaştırılmadığı için kafamıza düştü falan derken geçen klozetin baya yamulduğunu fark ettik. Öyle şişko insanlar da değiliz ama her oturulduğunda çatır çutur ses geliyor ve gözle görülür şekilde yamuldu klozet.
Biz şimdi kimi çağıralım, kim bakar bu işlere? Hadi geldi diyelim, söküp mü takacak ne olacak?

Yoksa ellemeyelim asla kırılmaz mı?

 
Anladigin kadari ile klozetiniz asma klozet diye tabir edilen, duvara tutturulmus, yere temasi olmayan cinsten.
Bu tur klozetleri tutan sey 3 tane saplamadir.bu saplamalar klozet ic unitesi duvar icine yerlestirilirken, eger ki saglam sekikde tutturulmamis ise zamanla esneme yaparlar ve evet gerekli gerilimi saglarlarsa kirilabilir. Kirilmadi ise de esnemeden dolayi olusan bosluklardan dolayi her oturusta sesler cikarabilir, hatta cok kilolu kisiler oturdugunda gerektiginden fazla esneme yaparlar.

Uzman bir tesisatcinin bakmasi gerekir, eger ki markali bir klozet ise onun servisinin bakmasi daha hayirli olur.

Kendi servisi de cok buyuk ihtimal ic uniteyi biz takmadik diyecekler ama yine en iyi onlar duzeltirler.

Bu arada binlerce konutta calistim asma klozet cok şık bir kullanim sunar ama ben hic sevmem. Yere oturan ve montaji dogru yapilmis bir klozet neredeyse evladiyeliktir.
  • Filinta61  (21.06.21 19:45:49 ~ 19:46:14) 
Klozet kırılmasa da bağlantı bölgelerindeki montaj hatalarından dolayı o bölgede seramiği ve sıvayı patlatma ihtimali de var.

Şu aşamada müdahele edilecek bir durum yok, çünkü bütün montaj kısımalrı duvarın içinde sıva ve seramik altında.

Bi ihtimal montaj somunları iyi sıkılmamış olabilir mi? Bi bakın bakalım var mı gevşeklik, belki de sistem düzgün ama sadece taş gevşemiştir.

Tatlı sıkı somunları sıkın gevşekse, çok sıkmayın tehlikeli.

Bir de duvar ile taş arasında boşluklar varsa silikon ile destekleyin, duvar yamuk olabilir, taşda desen olabilir, seramşik yamuk yapışmış olabilir.
  • John Bloor  (22.06.21 11:36:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.