[]

Arabanın 80km den sonra titremesi

selamlar

şubat ayında aldığım sıfır toyota corollayla kaldırıma çıktım. bu kazada ön tekerin jantı yamuldu. sonra jantcıya gidip yaptırdık. fakat daha sonra araba 80 km hızı geçtiği anda sürücü koltuğunda oturan ben titremeye başlıyorum. diğer taraflarda oturanlar titremiyor. bu yüzden yine olay jantta diye düşündüm. balans ayarı yaptıklarında o tekerlek balans tutmuyordu. sonra yine jantcıya götürdum bugün. yaptılar ettiler balans ayarını da yaptılar. fakat yola çıktığımda yine 80 km dolaylarında titreme devam ediyor.

acaba jant dışında başka bir şeyde arıza olabilir mi?

 
Rot ayarı kaçmış olabilir. Salıncaklar zarar görmüş olabilir. Birçok sebebi olabilir. Aracın stepnesi varsa geçici olarak onu takıp deneyin bir de. Titreme kesiliyorsa sorun janttadır. Yamulduğuna göre plastik kapaklı jantlardandır diye düşünüyorum. Çıkmacı bir lastikçiden onun aynısından bulabilirsiniz tek olarak.


  • himmet dayi  (21.06.21 19:14:40) 
Benim arabada böyle idi ama benimki 140 kilometreyi geçtikten sonra titriyordu. Jantın içine taş kaçmış sorun oymuş. Lifte olan bir yıkamacıya götürüp arabayı kaldırdık jantların için yıkadı taşı çıkardı o şekilde düzeldi. Belki bunun gibi basit bir şey de olabilir sizinki.


  • etna  (21.06.21 20:00:14) 
hiç anlamam arabalardan o yüzden cahilce bir yorum yapıyorsam kusura bakma. benim araç senin kadar yeni değil ama aynı şekilde 100 km yi geçince titreme başlıyordu hafiften. ön takımların değişmesi gerekiyor dedi usta. değişti. düzeldi.


  • syozkn  (21.06.21 20:05:51) 
poryadanda olabilir.müziksiz yolculuk ederken düşük hızda ve yüksek hızda ses geliyor mu diye bakabilirsiniz.porya kaza yaptığınızda eğilmiş olabilir oda titreşime neden olabilir.


  • arselife  (21.06.21 20:10:59) 
Disklerinizi kontrol ettirdiniz mi?


  • kablelvuku  (21.06.21 20:28:25) 
Ön arka lastik ölçülerinde fark yoksa, arka teker ile ön tekeri değiştirip dene bir de.

Yine aynıysa bir rot balanscıya gidip ön takımı iyice bi kontrol ettirin.
  • John Bloor  (22.06.21 11:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.