[]

yeni laptop tavsiyesi

macbook almayi dusunuyorum. macbook pro 13 inch ve macbook air arasinda kararsiz kaldim. sizce hangi macbook iyi ?

ben genelde is icin ve bisiler izleme icin kullaniyorumm. aslidna izlemeyi de tv ye attim. sadece is icin. cok fazla tasiyacagim yanimda,


 
Ortalık karışır burada :D

İkisi de aşağı yukarı aynı bilgisayar en önemli fark air pasif soğutmalı pro'nun fanı var.

Uzun süre işlemciye yüklenmeli bir işiniz varsa pro daha iyi olabilir yoksa air de öküz gibi bir bilgisayar gayet.

(Pro'nun ekranı daha iyi touch var var falan bi de)
  • hedep  (21.06.21 13:58:57) 
heped güzel özetlemiş.
Kullanım amacınız CPU performansı gerektiren uzun işlemler gerektiriyorsa PRO yoksa AIR.

Touchbar bence gamechanger değil.
Ekrandaki fark da fayda maliyet açısından tolare edilebilir.
  • mhm  (21.06.21 14:05:22) 
Hangi macbook daha iyinin çok net bir cevabı var: macbook pro.

hedep'in de dediği gibi air'e göre fazlası var eksiği yok. ama sizin için en iyisi hangisi diye sorarsanız direkt macbook air. daha önce burada soranlara benzer öneride bulunmuştum. macbook pro yerine 16GB RAM ile Macbook Air öneriyorum. YouTube'da kıyaslama yapan kanalların çoğu da bu şekilde öneriyor. İşlemci performansına çok ihtiyacınız olmayacağı için Macbook Air bence sizin için tek seçenek. Pro'ya boşuna ekstra para vermeyin, o parayı RAM'e yatırın.

Bu arada Air ile Pro arasında, işlemci gücüne ihtiyaç duyan ağır program kıyaslamalarında maksimum %10 performans farkı oluşuyor. Bu da pek ayırt edilebilecek bir fark değil. Yani air'de video render 5 dakikada bitsin, pro'da 4,5 dakikada bitiror.

Bu arada Pro'nun ekranı daha iyi değil, sadece arka aydınlatması %25 daha fazla (Air 400 nit iken Pro 500 nit). Ben air kullanıyorum. Şu an akadar hiç full parlaklık ile kullanmadım. O yüzden 500 nit olmasının da pek bir esprisi yok açık havada güneş altında kullanmayacaksanız.
  • himmet dayi  (21.06.21 14:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.