[]

daire seçerken hangi cepheyi seçmeli?

konutta cephenin önemini başlıklar halinde sıralayınız.
süre: sınırsız.
başarılar.


 
cephenin bütün önemi ısınmaya katkısıdır. başka bir numarası yoktur. o yüzden güney cephe.

niye? çünkü güneş doğu batı doğrultusund ilerlerken dimdik tepemizden geçmez. suratınızı tam doğuya çevirdiğinizde sağınızda, yani güneyde kalır. niye o tarafta kalır? dünyanın açısı ve kuzey yarımkürede bulunduğumuz için. bu yüzden güney cepheli evler sürekli güneş alır, dolayısıyla kışın daha az ısınma masrafı çıkarır.
  • kibritsuyu  (29.05.10 10:24:39 ~ 10:27:54) 
güneş alması için güney cephe
manzara veya önünün açık olması

  • janavarorion  (29.05.10 11:12:45) 
eğer güneş battığı saatlerde evde olacaksanız kesinlikle güneybatı görmesin.
yazın batı güneşi alan evler seri olmaz, hatta güney cepheler serin olabilir, yazın güneş dik açılarla geldiğinden dışarının en sıcak olduğu saatlerde evin içine güneş girmez bile, kendi evimden biliyorum.

edit: benim tavsiyem güney doğu olur.
  • hoot  (29.05.10 15:36:32 ~ 15:39:06) 
pencereleri yüksek ise veya fransız balkon dediğimiz tipte bir balkon varsa güney-batı. tabi bulunduğunuz şehrin doğu veya batısındaki yer şekilleri büyük önem arzediyor. dolayısıyla şehir varsa semt adı söylemeniz daha kesin cevaplar almanızı sağlar.


  • yurdum insani  (29.05.10 15:51:08) 
güney cehpe.
ama önü kapalı bir güney cehpedense önü açık bir kuzey cepha tercihimdir benim.

  • seyduna6687  (29.05.10 15:54:35) 
az kombi faturası için güney cephe


  • tatarcan  (29.05.10 19:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.