[]

ispanyada maaşlar neden bu kadar düşük?

ispanya dediğim de katalonya. biraz daha iyi olmalılar.

tamam biliyorum, ekonomik krizdeler. yaşam standartları düşük vs ama aşağıdaki ilan özelinde bakarsak, uluslararası bir şirket,bildiğimiz bosch işte.. iyi kötü biraz deneyim de istemişler yani tamamen vasıfsız birini de aramıyorlar. 1400 euro net yapıyor bu maaş aylık. neden böyle az cidden? ; (
barselona ucuz bir yer de değil, nasıl yaşıyor bu insanlar?


es.indeed.com

 
Dusuk degil, normal. Customer service rolu iste.


  • neverletyougodown  (21.06.21 12:45:27 ~ 12:51:03) 
benim tecrübeli mühendis arkadaşım bile net 1500 falan alıyo ispanyada, bu maaş normal bile değil, bu iş için baya iyi.


  • noluyo yaa  (21.06.21 13:13:46) 
1 yıllık deneyimli ve mühendis vs özel bir istek olmayan ise kac para olacakti ki? Bildigimiz düz yeni mezun az deneyimli tarzi adam aranıyor.
Fransa'da da belki bir tik üstü verilirdi, Almanya'da da. Kimse bu ise 2500 euro vermez.

  • logisticsmanager  (21.06.21 13:16:39) 
sorduğuma soracağıma pişman oldum :D

bu bir örnekti arkadaşlar yüksek olduğunu ispat etmek için başka ilanlar gösterin öyleyse..

maaş bu pozisyona uygun mudur diye sormuyorum. bence bosch gibi güzel bir şirkette tam da düz call center işi olmayan bir pozisyon için asgari ücretin (1000euro gibi) biraz üstü çok gelmedi pardon.

barselonayı da ispanyanın diğer şehirlerine göre pahalı buluyorum. kiralar vs.
  • jimjim  (21.06.21 13:21:11) 
Hocam belki Türkiye mantığı ile böyle düşünüyorsunuz da asgari ücret ahanda böyle isler için var Avrupa'da. Türkiye'de beyaz yaka denilen çoğu is Avrupa'da asgari ücret.

Bu arada Fransa'nın orta karar sehirlerinden birindeyim. Numbeo'ya göre barcelona yaşadığım 400 bin kisilik yere oranla daha ucuz. Verilen maas asgari ücretin baya üstü yani.

Bosch falan Türkiye'den size belki çok şey geliyor da Avrupa büyük kentlerinde yüzlerce büyük şirket var. Kimse "yabanci" sirket diye bakmıyor. Haliyle boschun özel bir durumu yok.
  • logisticsmanager  (21.06.21 13:34:18) 
kari koca 3000 euro giren bir ev barcelonada gayet iyi sartlarda yasar, turist gozuyle bakarsaniz barcelona pahali,yerli halk la rambla da her gun hard rock cafeye gitmiyor.

neyse 1400 fena bir baslangic maasi degil zaten avrupanin genelinde oyle 5-6 bin net maaslar yok

lise mezunu garson 1500 kazaniyorsa 10 senelik muhendis 2100 net kazaniyor, o yuzden ozellikle avrupa nitelikli is gucu konusunda zor durumda

cok uzattim

cok para isteyen ortadoguya bakacak, ama ev kiralarini gorup bu ne lan demeyin:)
  • cairo  (21.06.21 14:01:40) 
evet evet, tüm yorumlara katılıyorum katılmıyor değilim.
ancak benim kıstasım asgari ücretten-blue card sınırına kadarki barem.
almanyada kalifeye denen insana blue card sınırı aylık 2700 net gibiyken ispanyada bu 2500 net gibi. yani buraya kadar tutarlı. asgari ücret farkları da tutarlı ama ispanyada bu blue card ücretlerine veya bunun yanına yaklaşabilecek ücretlere rastlamak çok zor. ya da ben göremedim bilemiyorum.
buna şaşırdım yani..
bir ilan gördüm kurumsalda, SAP şirketinde yani baya SAP'de haftanın 6 günü çalışacak (hatta ayda bir pazar gününü de istiyordu sanırım) ücret de yine böyle gibiydi. kiralar da çok düşük sayılmaz bence 700e rastlamadım ama vardır genel olarak 800-900 stüdyo daireler..
neyse, öyle işte.. vasıflı da olunsa normal ücret (bence 2k ve biraz üzeri) çok zor gibi geldi.. ya da ben rastlamadım, o yüzden sordum.
  • jimjim  (21.06.21 14:19:54) 
İspanya'nın customer service isi icin yurtdışından adam getirmemeye calismasi cok mantikli. Zaten bu tarz durumlarda olay bluecardi en düşük maasa göre bulmak değil. Olay Avrupa'ya gelecek adamin cok kalifiye, sağlam adam olup yüksek maas almasi. Hollanda'dan biliyorum bir arkadasin abisi sirkete ortak ama kardesini sirkete alamiyor çünkü öküz gibi maas vermeleri lazim ve diğer ortaklar kabul etmiyor. Gross maas 5400 Euro. Fransa'da yıllık 53 bin euro. Almanya'da da 55 bin demis ama adam bulunamayan isler için düşürmüş.

Neyse yani blue card her yerde cok yüksek zaten.
  • logisticsmanager  (21.06.21 14:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.