[]

Mahallede hayvancılık yapmak serbest mi?

Merhabalar, şehir merkezine oldukça yakın olan köyümüz 4-5 yıl önce büyükşehire bağlanarak şehrin bir mahallesi haline geldi. Köy bildiğiniz anam babam usülü köylerden değil, daha çok yazlıklarla dolu, artık ciddi ciddi mahalle hüviyeti kazanmaya başlamış, artık yarısını sonradan gelenlerin oluşturduğu bir yer. uzun yıllardır tarım ve hayvancılık yapılmıyor, 1 ev hariç. komşulardan 1 tanesi evlerin arasında büyükbaş hayvancılığı yapıyor. özellikle yaz aylarında inanılmaz koku yapıyor. aşırı rahatsız edici bir durum, kendileriyle konuştuk ama malumunuz pek tatlı dilden, halden anlayacak tipler değiller. nasıl bir çözüm yolu aranabilir?




 
Dam ve çiftliklerin yerleşim yerine belli bir uzaklıkta olması gerekiyor, yasak diye biliyorum ama net olarak hatırlayamadım araştırmak lazim


  • bitse de gitsek  (20.06.21 23:57:06) 
Napsın adam, köyüne yazlıkçılar taşındı diye başka yere mi taşınsın, başka iş mi öğrensin? Hayvancılıkla geçiniyorlarsa alternatif öneriniz var mı, kokudan rahatsız olmayın diye gelir kaynaklarından mı vazgeçsin insanlar?

Büyükşehirlere bağlı bütün köyler mahalle statüsüne geçti ama şimdi "kırsal mahalle" diye yeni bir statü gelmiş. Köyünüzün resmi satütüsünün ne olduğunu öğrenmek lazım.
www.dunya.com
  • kobuzchu kiz  (21.06.21 00:04:24) 
Oradan tasinabilirsiniz, uretim yapanlara engel olmayin.


  • divit  (21.06.21 00:04:38) 
şöyle ki üretim yaptığı tesis tavuk üretimi için tasarlanmış, o da kokuyordu ama komşuluk hatırına katlanıyorduk. tabi ben bu detayı vermemişim, 2 senedir büyükbaşa döndüler. ve hayvan dışkılarını öylece salıyorlar dışarıya,. hayvanların idrarı için drenaj önlemi filan alınıyor bildiğim kadarıyla, bunlarda o da yok. üretim yapıyor ama usülüne uygun yaptığını hiç ama hiç sanmıyorum. koku bildiğiniz gibi değil, ben de köy çocuğuyum b*kun tezeğin içinde büyüdük ama bu bambaşka. ayrıca kırsal mahalle statüsünde değiliz


  • fatihdr  (28.06.21 18:26:59) 
götünü kaldırıp köye gitsinler o kadar hayvancılık merakları varsa belediye + tarım il müdürlüğü ne bulursan yaz cimerden yakınsan gidip bi' de yüzyüze derdini anlat.


  • Whily  (28.06.21 19:39:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.