[]

Bursa’da Yaşamak/Oturmak İçin Semt Önerileri

Merhaba;

Büyük bir karar değişikliğiyle Bursadan aldığım iyi bir iş teklifi yüzünden taşınmaya karar verdim ve ev arıyorum.

İşyerim Organize Sanayi bölgesinde ama her yere servisleri var; İstanbul’da Beylikdüzü’nde yaşadığım için bu sefer merkezi bi yer olsun istiyorum.

Maksimum kira 1.800-2.000₺ arasında Nilüfer dışında (Beylikdüzü’ne benzediği için istemiyorum) hangi semtleri önerirsiniz?

Tek başına yaşayan bir eşcinsel rahat edebileceği semtler olması ve bir çok yere yakın semtler olması tercihim.

Çekirge, Setbaşı, Maksem, Altıparmak ve Çarşamba uygun olur mu? Çarşamba’da güzel ve uygun daireler var özellikle ama Çarşamba nasıl bi yerleşim yeridir? Diğerleriyle ilgili de bilgi verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

 
Çarşamba’dan uzak durun Suriyeliler yaşıyor orada. Mini Suriye orası. Beşevler, Üçevler, Hasanağa, Görükle olabilir bence.


  • naksidil  (20.06.21 23:20:17) 
Bahsettiğin yerlere akşam trafiğinde ulaşmak çok zor. Oraları gayet iyi bilen biri olarak bakacaksan sadece çekirge ve kükürtlüye bakmanı tavsiye ederim onu da sen yazdın diye ediyorum kötünün iyisi yani. Eşcinsel biri olarak nilüfer’de bile rahat edemezsin onu da söyleyeyim. Servis varsa Mudanya’ya bakmanı tavsiye ederim.


  • Depik  (20.06.21 23:23:30) 
@depik

Eşcinselsem eşcinsel olduğumu bi ben biliyorum :) öyle dışarıdan ben eşcinselim diye bağıran biri değilim.

Şu ilandaki dairenin konumuyla ilgili olumsuz / olumlu bişey söylemeniz mümkün olur mu?

www.sahibinden.com

@naksidil Çarşamba konusunu öğrenmem iyi oldu.
  • soufigay  (20.06.21 23:30:35) 
nilüfer ile beylikdüzü çok farklı yerler. Cumhuriyet mahallesi kısmı özellike fsm ile gazi caddesi arası konuşuyorum beylikdüzü gibi toplu konut amaçlı değil değil planlı olarak yapılaşmış alanlardır. 5 kat sınırı ve arazinin %50si bahçe/otopark olacak gibi kıstaslar vardı. (Özellikle 2012'den sorna bazı odaklar kentsel dönüşüm altında ekonomik ömrünü tamamlammış bir çok binayu çok katlı bitişik nizama çevirdiler. o ayrı bir konu.)
nilüfer artık şehir merkezidir. hani nilüferdekiler olarak eski şehir merkezine gitmiyoruz diyoruz, onun dışında çoğu iş için artık eski merkezdekiler geliyorlar nilüferdekiler.

çarşamba da altıparmak şuan esenlerde oturmaya bedel.
nilüfer şuan meclisine eşcinsel kotası koyan bir yer. sanırım türkiyte'de örneği yoktur.
bi de deprem olayı var. onu da unutmayın.
bursnaın genelindeki plansızlığın oluşturduğu trafiği de düşünün.

tüm ksıtasları ortaya koyunca herpsine ve genelde nilüfer (fsm civarı) öne çıkıyor.

not 35 yıllık nilüfersporluyum. 89'dan beri o bölgedeyim.
  • renegade  (21.06.21 00:51:38) 
buarada dairenin konumu iyi. istanbul'da çapa'da, laleli'dee oturmak gibi düşünebilrisin.


  • renegade  (21.06.21 00:54:10 ~ 01:08:23) 
15 sene nilüferde yaşadım. Ataevler, barış ve cumhuriyet mahalleri senin için biçilmiş yerler. Beylikdüzü ile karıştırman saçma, çünkü nilüfer bir çekim merkezi. İnsanlar artık oturmaya şehir merkezinden nilüfere geliyorlar.

Kendi başına bir merkez, açık görüşlü, refah seviyesi nispeten daha yüksek olan insanlar yaşar. Hayat olabildiğince sosyaldir. ( fsm, podyumpark vs vs)

Eşcinsel bir birey olarak neredeyse 0 sıkıntı yaşayacağını tahattüt edebilirim, mahalle komitelerine girip söz hakkı sahibi olabilirsin, lgbt öncelik kotaları var. ve saydığım yerler işyerine arabayla 5 dakika mesafede.
  • hayaletimsi  (21.06.21 01:03:21) 
Kükürtlü ‘de oturuyorum, bu saydığın konumlardan kükürtlü ‘yü seçmeni öneririm.
Yaşadığım yeri çok seviyorum, binalar çok yüksek katlı değil, komşuların çoğu eski bursalı, eğitimli insanlar, hem Nilüfer hem heykele yakın, marketi, hastanesi, pazarı elimin altında.
Ben biraz yeni kurulan mahalle olayını sevmiyorum belki bu etkilidir bu kadar sevmemde :)
İnsanlar da pek birbirine karışmaz, hayatlarına saygılıdır.
Ama diğer seçeneklerde çarşambayı direkt siliyorum zaten de yerleşim çok sıkışık ve insanlar daha tutucu Nilüfer’e göre.
Ben yerinde olsam yukarıda da söylemiş arkadaşlar, Nilüfer cumhuriyet mahallesi, ataevler ve barış mahallesi bölgelerinde arardım. Bursa’da hakikaten güzel yaşanabilecek yerler.
23 nisan mahallesi de var o bölgede, yeni kuruldu gibi, yeni binalar rezidanslar vs ama işte bana soğuk geliyor, yine de bakabilirsin.
  • somethinginthewayshemoves  (21.06.21 01:32:02) 
Illa ki nilufer olmasin diyorsaniz kükürtlü veya doburca derim.


  • rockinside  (21.06.21 11:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.