[]

spora donus; 5-3-1 ya da gecis sureci icin LP

selamlar
gecen sene marttan eylule kadar covid sebebiyle spora gidemedik. eylulde donunce butun hareketleri yaklasik yuzde 15 dusurmustum (cok uzun zamandir 5-3-1 yapiyorum, sage sagolsun baslatmisti yillar once, bagimlilik oldu).

martta 1rm;
squat 205
bench 131
deadlift 222
shoulder press 86

Eylul;
squat 186
bench 124
deadlift 201
shoulder 83 demisim

eh simdi eyluldeki 1 aylik antrenmani saymazsak 13 aydir haftada 4 gun sinav-barfiks-20kg agirlik bandi ve bir adet 8kg kettlebell ile calismayi kenara atarsak elime dumbel ve barbell degmedi.

ne yapsak?
Ilk aklima gelen wendler'in hastalik sonrasi verdigi program;
www.jimwendler.com
bunu 2 cycle devam et demisler.

reddit'te bu kadar aradan sonra linear progression programlari oneriliyor, ne dersiniz? misal gzclp ya da greyskull lp

vucudum baya ham halde o kesin, bu kilolar hayatta kalkmaz, bir daha kapanma olmazsa anca yil sonuna belki geri donebilirim.

 
Ben son bıraktığım ağırlıkların % 20 aşağısı ile aynı hareketlerden başladım.programi değiştirmedim yani, çok iyi çünkü. İlk hafta zorlandım sonra alıştim. Şimdi dördüncü haftaya giriyorum.


  • ozgurluk savascisi  (20.06.21 15:35:35) 
Kendine eski ağırlıklarına dönmek için en az 3-4 aylık LP bir program ayarla. Sonra değiştirirsin gelişim durursa.


  • arnold schwarzeneger  (21.06.21 14:28:03) 
Benzer bi durumdayım. Hep ağırlık yapardım da ben ilk 1-2 ay sadece HIIT yapıp sonra da PHAT yapmayı planlıyorum.


  • noluyo yaa  (21.06.21 15:18:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.