[]

Aşı olanlar KKTC'ye gidebiliyor mu?

Bu durumdaki son gelişme nedir? Çok teşekkürler.




 
PCR Testi ve Karantina Hakkında
1....Türkiye’den KKTC’ye gelecek olan 5 yaş üzeri TÜM yolcular, son 3 gün içinde yaptırdıkları negatif PCR test sonucunu “karekodlu” ve “basılı belge” olarak Sağlık Bakanlığı görevlisine teslim ederek giriş yapabileceklerdir.

2....KKTC’ye karantinasız girme şartları;
- Seyahatten 14 gün öncesine kadar ÇİFT DOZ AŞISI tamamlanmış kişiler ve 18 yaş altı çocukları. (Aşı sertifikası ibrazı)
- Seyahat öncesi 30-180 gün arasında Covid 19 hastalığını atlatmış kişiler ve 18 yaş altı çocukları. (Pozitif PCR testi sonucu ibrazı)

3....KKTC'ye gelecek çift aşısı olmayan veya hastalığı geçirmemiş olan yolcular KKTC'de ikamet adresi göstermeleri ve ülkeye gelmeden önce "Güvende Kal Uygulaması"nı indirip tanımlama ve ödeme yapmaları koşulu ile elektronik el bilekliği ile 10/14 gün karantina sürelerini ikamet adreslerinde geçirebileceklerdir. KKTC'de ikamet adresi göstermeyen ve ülkemize gelmek isteyen kişiler, belirlenen merkezi karantina otellerinde karantinada kalacaklardır. Bakınız: kktckarantina.com
Karantina sürelerini geçirmeleri amacıyla taahhüt ettikleri ikamet adreslerine ya kendi araçları ile yalnız veya bir şoför eşliğinde yada Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen toplu taşıma, taksi, turistik minibüs izinli araçlar ile gideceklerdir. 65 yaş üstü kişiler ve sağlık nedeni ile kurul ile yurt dışına giden kişiler "Güvende Kal Uygulaması"nı KKTC'ye gelmeleri akabinde indirebileceklerdir.

DİKKAT : Ev karantinası kurallarına uymayan kişiler merkezi karantina yerlerine gönderilecek, karantina ücretlerini kendileri ödeyecek ve ilgili mevzuat uyarınca haklarında cezai işlem başlatılacaktır.

4.... Biletli yolcularımızın Türkiye'de biniş işlemleri sırasında aşağıdaki kontroller yapılacaktır;
**** Sonucu negatif olan ve üstünde QR kodu (Karekod) bulunan PCR test sonuç belgesi
**** HES kodu sorgulaması
**** "Çift Aşı Sertifikası" veya "Covid 19 hastalığını geçirdiğine dair belge" veya "Güvende Kal uygulamasının indirilmiş olması sonucu telefonunuzda oluşan karekod".

5....TÜRKİYE’ye girişlerde girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.

6.... PCR testi için belirtilen 3 günlük süre, PCR numunelerinin veriliş tarihi baz alınarak değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ BİLGİ : 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyle TC vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanları ile Türkiye'den çıkış işlemleri sona erecektir. Bu tarihten sonra KKTC'ye gidecek TC vatandaşlarının YENİ TİP ÇİPLİ KİMLİK KARTI İLE ÇIKIŞ YAPMASI ZORUNLUDUR.
  • Başkalaşım  (20.06.21 13:22:38 ~ 13:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.