[]

Başımıza bir iş gelirse

Tek başımıza ve dışarıda atıyorum kaza yaptık veya yürürken bayıldık yere düştük, birileri yardım amacıyla gelip telefonumuzu alıp bir yakına haber vermek istiyor. Ama o da ne? Telefonların uber güvenlik önlemleri sayesinde yüz tanıma, parmak izi, şifre filan her şey var.
Bu durumda yardım etmek isteyenler bir yakınımıza Nasıl haber verecek?
Sizin böyle bir endişeniz var mı?
(Sırf bu yüzden telefonumu güvenlik kilidi olmadan kullanıyorum ama o zaman da pantolonun cebinde abuk subuk yerlere açıp abuk sabuk insanları arıyor)

 
Telefonlarda genelde kilitsiz arama yapılabilen ve bir kaç acil arama kişisi eklenen bölüm oluyor. Ben yakinlarimi ekledim kafam rahat.


  • kaptan maydanoz  (20.06.21 09:31:29) 
Cüzdana yakınlarınızın numarasını koyabilirsiniz. Bu arada ben de şifresiz kullanıyorum üşendiğim için ama başka bir sebebi yok. Çünkü en kötü ihtimalle ambulans gelir, hastanede kimliğinizden yakınlarınıza ulaşılabilir.


  • anarsika  (20.06.21 09:32:21) 
Hocam tuş kilidi kapalıyken dahi aranabilecek acil durum kişileri belirleyebilirsiniz.

Telefonunuzun marka ve modeline göre hangi ayarlar sekmesinden bulursunuz bilmiyorum ama var bu.

Tuş kilidi kapalıyken acil arama sekmesinden 112 ve acil durum kişileri bulunuyor. Bunlardan birine basıp arayabilir.

Tabi şöyle bir sorun olur bu defa, telefonu eline alan kaza tanığı eğer böyle bir şey olduğunu bilmiyorsa aaa şifreli deyip kurcalamayabilir.
  • dre mithatoğlu  (20.06.21 09:32:40) 
Kimliğinin yanına bir kağıda önemli numaraları yazabilirsin, neticede müdahaleden sonra kimliğine bakacaklar, o kağıdı da bulurlar, kimse üzerinde önemli durumlarda aranacaklar başlığı olan kağıdı ya bu ne deyip fırlatmaz öyle bir durumda


  • freebird5406_2  (20.06.21 09:47:21 ~ 09:49:29) 
Yakına niye haber veriyorlar ki, ambulans arasın hastaneye götürsün yeter. Kimse de dur bunun yakınına haber veriyim diye cüzdanda numara aramaz zaten.


  • Jux  (20.06.21 10:28:22) 
E yatıyorsan elini değdirir yada yüzüne tutar telefonu açar yardım eden


  • basond  (20.06.21 16:07:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.