[]

Planör kursu - Sadece THK mı?

Planör eğitimini sadece THK mı veriyor arkadaşlar? O da çok az kişiye açık ve torpil gerekiyor falan demişler. Özel bir kurs yok mu yani, veya thk'dan kurs alsak bile sonra parasını verip kiralayıp uçabileceğimiz bir alan yok mu Türkiye'de cidden?




 
Merhaba evet türkiyede planör eğitimini thkdan alabilirsiniz sadece. torpil büyük etken tabi ki ama torpilsiz de alabilirsiniz. son şartlar değişmiş olabilir yakın bir şubeye gidip konuşunuz. belli bir miktar bağışla falan halledebilirsiniz.

thk size gpl(glider pilot license) vermeyecek yani planör pilot lisansınız olmayacak. sadece bröve verecek onlarında planör kiralama olarak bir karşılığı yok. gpl'iniz olsa dahi türkiyede planör kiralayabileceğiniz bir yer, kurum yok.türkiyede planörcülük yok çünkü.

bugüne kadar sadece thkda ve hava kuvvetlerinde olmuş bir aletten bahsediyoruz. son 10 yılda dışarıda bir kaç gönül sevdalısı insan kendi kit planörlerini imal etmiş olsa da 1-2 ev yapımı planör olan, belki 1-2 de yurtdışından getirilmiş olan planörün bulunduğu ülkede planörcülük var diyemeyiz. bir çok sebebi var durumun bende %100 hakim değilim. ama çoğu bürokratik ve uygun sportif havacılık tesislerinin, kanunlarının olmaması sebepli. 2012 de a brövemi almıştım. o günden bu yana planörü bir kere inönüyü ziyaret ettiğim zaman bir kaç kez de yalovadaki askeri meydanın yanından geçerken gördüm.

size yamaç paraşütü tavsiye ederim. kominitesi oldukça geniş ve ülkemizde yaygındır. planörü de yapın ama kurstan sonrasına beklentiniz olmasın bence.
  • NightBringer  (20.06.21 01:29:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.