[]

Networkcüler

Maalesef kablonet kullanmak durumundayım ve malum kalitede modemler yüzünden ne openvpn gibi hizmetleri ne de dns gibi şeyleri modem üzerinden ayarlayamadığım için verimli kullanamıyorum. Router olarak bir cihaz alayım ve kablolu bağlanan tek pc dışındaki tüm cihazları WiFi üzerinden bu routera bağlayalım diyorum ama böyle bir şey yapabilir miyim? Yani kablonet modeme yalnızca kablo ile 1 pc bağlanacak ve diğer tüm cihazlar kablosuz olarak diğer router a bağlanacak ve ben bu router'a openvpn kuracağım. Oluyorsa iyi bir çözüm olur sanırım.

Bir aydınlatırsanız sevinirim.


 
aslında şöyle oluyor, kablonet modem'e bir router bağlıyorsun tek kablo üzerinden. kablonet modemi'de bridge mod'a alıp wireless özelliğini kapatıyorsun. bu sayede kablonet modemin sadece modem özelliğini kullanmış oluyorsun. diğer özellikleri (vpn, wireless vs.) senin router üzerinden kullanıyorsun. diğer bilgisayarlara ethernet üzerinden bağlantı da yeni router üzerinden oluyor.

bridge mod'a alınca, kablonet modem'e sadece router bağlanabilir. başka bir cihaz bağlasan da çalışmaz. bunun nedeni modemin aldığı dış ip'yi router'a aktarması. zaten performanslı kullanmak için en mantıklı olan bu. umarım anlatabilmişimdir.
  • delidir yakalayin  (19.06.21 16:19:32 ~ 16:22:01) 
@delidir, anladım peki böyle bir sistemde ping vs konusunda (mmo vs.) bir handikap oluyor mu, çift cihaz gittiğimiz için?

Bir de makul fiyatlar dahilinde, wireless yönünden sağlam ve openvpn kurulabilecek bir router önerisi ne olabilir bu durumda?
  • henchman  (19.06.21 16:42:58 ~ 16:50:33) 
aslında routing ve firewall kablonet'in dandik cihazından, senin alacağın cihaza geçtiği için performansta iyileşme oluyor.

bir ara tplink kullandım c60 ama wireless çekim gücü bana yetmedi. şuan Xiaomi Aiot Ac2350 kullanıyorum. çekim gücü ve hızı ile ilgili bir sıkıntı yok ama vpn olaylarına bir bakmak lazım. 4 tane de gbit portu var cihazın.
  • delidir yakalayin  (19.06.21 18:27:08) 
O modeli araştırdım da open VPN yokmuş maalesef.
Aslında benim aradığım, en uygun fiyata 1xusb portlu, open VPN destekleyen ve tercihen 5ghz bandı da olan bir router. Lakin sadece 2-3 model bulabildim ki onların da fiyatları modem özelliği bile olmayan, sadece router olan bir cihaz için çok yükseklerde.

  • henchman  (21.06.21 18:37:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.