[]

Bu arabanın sorunu nedir ki?

Günaydın öncelikle,

Araç hızlı giderken sorun yok ancak yavaşladığı zaman sarsılmaya başlıyor, hatta kırmızı ışık için frene bastığımızda biraz sarsılıp durdu. aynı anlarda bir kere de devri çok yükseldi ama araç hareket edemedi.

Ne olmuş olabilir. Bir gün önce normaldi. Dün bunlar oldu. Tamirciye gideceğiz ama merak ettim. Tamirciye gidene kadar başımıza bir iş gelir mi acaba.

Araç otomatik Opel.

Tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

 
Frene basınca oluyor o titreme muhtemelen bu da ya ön fren balatalarınızın tamamen bittiğinin göstergesi olabilir. Daha kötü olasılık ise şanzımanda bir problem olması.


  • primetime  (19.06.21 11:59:56) 
Şanzıman kaynaklı olması muhtemel.


  • oligomer  (19.06.21 12:25:18) 
LPG'li ise sübaplardan da olabilir.


  • lancelot du lac  (19.06.21 13:05:54) 
Hocam sarsılıp durması neyse de devri çok yükselip harekete geçememesi falan ya kayışlarda ya da şanzımanda bir problem olduğuna delalet.

Geçmiş olsun.
  • armagan abanuz  (19.06.21 13:08:30) 
Bosa aldiginda rolantide sacmaliyorsa bogaz kelebegi.

Bos viteste giderken frene basinca sarsiliyorsa diskler yamulmus.

Vitesteyken bastin gitmedi, baski balatan bitmis.

Sanziman sorunu gibi gelmedi, ama mumkun.
  • divit  (19.06.21 13:49:08) 
Balatalae gecen yil degismisti. Pandemi sebebi ile de fazla kullanmadik. Onu eledim aslinda. Tesekkurler tekrardan.


  • a perfect lie  (19.06.21 15:00:51) 
Balata baska, baski balata baska.
Disk yamulmasi baska olay

Diskler sicakken su birikintisine denk gelsen yamulur.
Baski balata zaten cekisle alakali o kolay kolay degismez 100bine kadar.
  • divit  (19.06.21 15:28:39) 
Divit yazdıktan sonra nasıl aklıma gelmedi dedim, baskı balata en olası durum.

Sonuç nedir?
  • armagan abanuz  (28.06.21 13:46:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.