[]

Covid 19 Aşısı

Diyelim ki ben pozitifim ama bunu bilmiyorum. Gittim aşı oldum ne olur? Neden kola yapılıyor bir de bu aşı, popoya yapılsa olmaz mı ki?

Aklımda bomboş sorular...


 
Bağışıklık hücreleri kaslarda daha yoğun bulunur. Lenflere aktarımı daha verimli olur. Kol kası sadece belirli bir bölgeyi kapsadığı için olumsuz bir durumun oluşma riskini en aza indirir. Popoda yağ dokusu da var, yağ dokularında kan akışı daha zayıf olur. Antikor geliştirmek için en verimli yer aşının uygulandığı yerdir.

İlk aşama için cevabım yoktur :)
  • desdenova34  (18.06.21 21:24:56) 
Kaslar en uygun yerler aşı için +1

Neden kola yapılıyor? Erişimi çok daha kolay olduğu için. Pozitifken aşı olursanız ne olur bilemiyorum.
  • orient blue  (18.06.21 21:30:01) 
Bence pozitifken asi olmak bir sorun yaratsaydi, boyle sorgusuz sualsiz asi yapilmazdi. Hele ki ilk zamanlar asi kitligi varken.


  • invictae  (18.06.21 22:07:55) 
pozitifken asi olursan sagligin icin ekstra bir risk yok. pozitifken asi olmanin yasak olmasinin en temel nedeni aktif bulastirici olman ve asi olmaya gidene kadar ve asi olma surecindeki herkesi riske atman. bilmiyorsan / semptomsuzsan yapacak ekstra bir sey yok tabii. maske, mesafe, kapali alanda cok vakit gecirmeme onlemleri bu durumlar icin var.

bir diger problem de asinin etkisinin azalacak olmasi ama digerinin yaninda kucuk bir problem bu.
  • robokot  (19.06.21 04:36:32 ~ 04:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.