[]

Çakı tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar,

Çakı almak istiyorum. Kaliteli markaların başlangıç modelleri tercihimdir. Önerisi olan var mı?


 
Kullanım amacı ne olacak,çakı çok geniş bir tabir


  • apocalipy  (18.06.21 20:17:34) 
Dağda bayırda can sıkıntısına dalları ağaçları soymak diyelim.


  • scholes  (18.06.21 20:29:44) 
Her gün yanında taşıyacak mısın, cepte mi gezecek çantada mı? Kargo paketi mi kesecek sadece yoksa ahşap, metal gibi daha sert yüzeylerle işi olacak mı? Sadece bıçak mı olsun yoksa tornavida, şişe açacağı, tirbüşon gibi şeyler de olsun mu? Klasik bir görüntü mü yoksa daha maceracı mı bir model mi? Su ile etkileşime girecek mi, ıslak bırakacak veya düzenli bakım yapacak mısınız?


  • ckorkmaz  (18.06.21 20:33:38) 
Her gün yanımda taşımayacağım. Sadece kırsal kesimlerde gezmede olduğum zamanlarda hobi amaçlı kullanmak için arıyorum. Düzenli bakım yapıcam. Ağaç ve ağaç gibi malzemeler üzerinde kullanıcam. Çok amaçlı çakı istemiyorum.


  • scholes  (18.06.21 21:52:49) 
Kaliteli model dediğinize göre Buck öneririm. 9210 modeli iyidir başlangıç için.


  • lancelot du lac  (19.06.21 00:22:28) 
klasik isviçre çakısı victornox'tur, yeni çıkardıkları evogrip serisi gayet güzel. aşırı fazla fonksiyonu olan çakılar kullanışlı değil.ağaç dediğin için ekteki gibi ağaç testeresi olan bir model alman daha doğru olur.

www.hepsiburada.com
  • orpheus  (19.06.21 01:22:38 ~ 01:25:32) 
  • libby  (19.06.21 07:55:35) 
türkiyeden alacaksan, yetkili av bayiileri dışından e ticaret sitelerinden alma çok fazla sahtesi var.

orjinal foto koyup, fiyatı neredeyse aynı, yarı yarıya bazen üç katı ucuz olarak ilan açıp sahte yollayıp geçiyolar.

çok marka var, sog, victorinox, crkt, buck, cold steel, wenger, gerber, böker, extrema ratio, opinel ama dediğim gibi türkiyede zor.

türk markalarından alabilirsin ama mogan ve bora, yabancı markalar gibi sahtesi pek yoktur.

ayrıca çok kaliteli az kaliteli diye olan şey tamamen tasarım ve kullanılan çelik. zaten bu tür çakı ve bıçaklarda kullanılacak çelik tamamen standardize edilmiştir.

mesela 4416 veya aus8 çelik gibi

kanunu nizamı da iyi araştır başına bela almayasın.

swiss çakılarında ben wenger'i daha çok beğenirim victorinoxtan çok daha kalitelidir.
  • killerbee  (19.06.21 08:22:08 ~ 08:30:54) 
Bahsedilen hobiyi ahşap oyma veya küçük dalları kesip biçme olarak anladığımdan rahatlıkla Opinel diyorum. Elinizin boyutuna göre (ortalama no.8'dir, küçük veya büyükse 7 veya 9 alın) herhangi bir inox modeli işinizi görür. Inox paslanmaz çelik demek, bakımı daha kolay oluyor. Markanın özellikle outdoor olan renkli modelleri var, hem bıçağın bir kısmı da testere gibi oluyor onlarda. Kalın dallarla çalışmayacaksınız şart değil yine de. Önereceğim klasik tasarımı olan traditional modelleri de aynı işi yapar, hem de doğa dışında da taşınabilir. Kanun kısmına değinmiş birisi, gerçekten önemli. Ama Opinel için söylüyorum, hiçbir yasağı çiğnemiyor zira otomatik açılmıyor ve dediğim boylardaki bıçakları yasak sınırını geçmeyen uzunlukta. Diğer sayılan bütün markalar da sonuna kadar doğru tercihler ama çoğunu siz de görmüşsünüzdür bakarken, ben hazır siz çok hakim değilken daha doğrusal yönlendireyim dedim. Orjinallik ve güvenilir satıcı konusunda alacağınız siteye veya lokasyona göre doğrudan isim verebilirim, karar verirseniz mesaj atarsınız.


  • ckorkmaz  (21.06.21 21:11:58 ~ 23.06.21 20:11:42) 
ben fransaya gittiğimde opinelin 1 den 13e kadar tüm serilerini almıştım.

geleneksel olan seri kayın ağacından yapılıyor ağacın özelliği çok sağlam olması ve kesinlikle su çekmemesi.

bir çok ağaçtan yapılıyor ama en çok bulacağın kayın ağacıdır aşağıdaki linkteki gibi

www.hepsiburada.com

bunun dışında arkadaşın dediği plastik saplı olanlardan da aldım, normalde boyuna göre değişmekle birlikte 12-20 euro arası oluyor ahşaplar bu plastik 25 euroydu ben normal opinel kalitesini bulamadım, çeliği normal victorinox tarzındaki bir çelikti benim pek hoşuam gitmedi. aşağıda linktekiyle aynı hemen hemen

www.conrad.com

bu çakının et kalınlığı ve formu dolayısıyla çok bişey kesmeye müsait değil et kalınlığı yüksek , normal opineller gibi keyifli değil.
  • killerbee  (25.06.21 08:09:01) 
Aman diyim @killerbee! İleride duyuruya denk gelip okuyanlar korkunç yanlış bir bilgi almasın diye yazıyorum: Tüm ahşap saplı Opinel'ler (kayın, meşe, zeytin fark etmeksizin) suya karşı korumasızdır. Dış yüzeyleri günlük kullanımda zarar görmesin diye ince cilalıdır lakin bıçağın kapalıyken oturduğu yuva tamamen çıplak ağaçtır. Birkaç su damlası bile bu cilasız alan tarafından emilirse küçük şişmeler yapar, bıçağı açıp kapatırken problem olur. Doğrudan suyun altına tutarsanız veya makineye atarsanız hepten piç olur. Hepsi için çözüm de güneş altında veya kalorifer üstünde bekletmektir, hatta ciddi şişmelerde fırına atanlar da var. O yüzden temizlik içim bıçak ve sapı hafif nemli bir bezle silmek kafidir genelde, kurumuş ciddi bir leke varsa da bahsettiğim bıçak yuvasına su gelmemesine dikkat ederek temizlenmeli. Tüm bu dediklerim nehre düşse gık demeyecek olan plastik outdoor serisi için geçerli değildir.


  • ckorkmaz  (05.07.21 11:20:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.