[]

Ev sahibi ile olaylar

selamlar konar göçer dostlar,

yaklaşık 2,5 yıldır kiracı olarak oturduğum evde dert sahibi olmaya başladım. kısaca özetlemeye çalışacağım.

evi kiralarken ev sahibi düzgün bir adam gibi görünüyordu lakin ki öyle de değilmiş.

kiraladığım zaman bu arkadaşımız evi 2 yıl kadar bir süre satmaya çalıştığını, başaramadığını ve artık kiralamaya karar verdiğini söyledi. biz de girdik yerleştik. fakat 2,5 yıllık süre içerisinde, malum 1,5 yıldır da pandemi gibi bir gerçeğin olduğu durumda 2 kere evi satışa çıkardı. bu süreçte konut faizi indirimleri gibi olaylar da olduğu için yardımcı olmaya çalıştım. haftasonumun bazen 1 bazen 2 gününün 3-4 saatini ayırarak evi taliplerine gösterdim. hatta evi görmeye gelenler olacağı zamanlarda riski azaltmak adına ev halkını başka yerlere transfer ettim ki durduk yere bir de hastalık kapmayalım falan dedim. nihayetinde evin alıcısı olmadı, ilan kaldırıldı vs.vs.

şimdi tekrar piyasa hareketlendi düşüncesi ile tekrar ilan çıkardı. tabi ki bunun sebebi bölgede artan konut fiyatları. abimiz satış yapamadığı fiyatın üzerine %30 ek yaparak yeniden ilan çıktı. satışa çıkardığını da haber etti sağolsun.

ben de bu sefer gözü kararttım, yokuş yapmaya başladım ki zaten bu işe ayıracak kadar vaktim de enerjim de yok. sabah 7.00'de başladığım koşturmaca akşam 21.00'den önce bitmiyor. e üzerine bir de haftasonu tek günüm var, onda da çocuğuma vakit ayırıp parka, bağa, bahçeye götürüyorum. zaten bacak kadar bebe 1,5 senedir evde dellenmiş, bir de tek tatil günümde buyrun gelin ev görün diyebileceğim bir durum da yok. emlakçı arıyor ne zaman gelelim diye bugün olmaz, bu hafta da olmaz, haftaya da bakarız diyorum.

bir yandan yeni ev bakayım çıkayım diyorum. hem sözleşmem devam ediyor. hem kiralık fiyatları uçmuş durumda, hem de benim için ek masraf ve vakit kaybı demek. dünyanın kerizi ben miyim bütün bu zahmete katlanayım? bir yandan da mekan ile ilgili herhangi bir problemim yok, komşularla aramız gayet iyi, neden durduk yere tekrar başa döneyim diyorum.

zaten çık evden dese ki emlakçı bu şekilde ufak bir ima yaptı, ihtarıydı ıvırıydı zıvırıydı minimum 6 ayda çıkarım. çıkmak da istemiyorum açıkçası.

siz olsanız ne yaparsınız? sevgiler, saygılar.

(yanıtları hemen okuyamayabilirim, tikler akşama)

 
Bunun aslında yasal bi kuralı vardı. Evi göstermek zorundasınız yani. Ama haftada makul bir saatti hatırladığım. Haftada 2 akşam 3 er saat belirlerdim ben. Herkes planını ona göre yapardı.

Evden de çıkmazdım.
  • zimbirik  (18.06.21 18:02:49) 
Zimbirik'ın belirttiği gibi yasal bir zorunluluğu var bunun, göstermek zorundasın ama belli bi saat belirle haftalık randevuları o saate versin. öyle çat kapı olmaz. de ki cumartesi 3-5 arası gelin, sabit o saatlerde gelen gelsin baksın.

evden memnunsan çıkma tabii ne gerek var.
  • roket adam  (18.06.21 18:08:28 ~ 18:08:50) 
evi göstermek zorundasınız ama her gün değil.
ev sahibinizin mahkemeden hangi günler, hangi saatler arasında göstermeniz gerektiğine dair bir karar çıkarttırması lazım.

ayrıca kiralarınızı düzgün ödüyorsanız ve evden memnunsanız çıkmayın.
düzgün kira ödeyen kiracıyı çıkartmak için uğraşması lazım.
kontrat zamanından bir ay önce protesto çekip işleme başlaması gerek ama siz itiraz ederseniz çok uzar.
öyle ihtarla evden kiracı çıkartılmaz yani.

emlakçı da imada falan bulunamaz, anında tersleyin.
  • blatta hiberna  (18.06.21 18:11:51 ~ 18:13:10) 
Öncelikle telefonda çok konuşmayın mesajla işinizi halledin haftada su gün su saat gibi ya da kovidden şüpheleniyorum siz bilirsiniz falan der arada bir kaç hafta da böyle geçiştirirsiniz. Sizi ihtiyaçtan çıkarabilir fakat aynı ilçe sınırları içerisinde baska bir evi varsa o da olmaz. Geriye sadece evin satılması kalıyor yeni ev sahibi de size evi aldıktan bir ay içinde ihtarname çekmesi lazım yine onunda aynı ilçe sınırları içerisinde evi olmayacak sonrasında ihtarname size ulaştıktan sonra 6 ay icinde evi tahliye etmeniz lazım. Etmem derseniz bu sefer de tahliye davası açmalı. Fakat bu sefer avukat ücreti falan size girer kira +avukat parası maliyet optimizasyonu yapmalısınız. Bir ay içinde size ihtarname çekmezse aynı kontratla kalmaya devam edersiniz. Yine kontrat bitmeye 1 ay kala size ihtarname çekerek yeni ev sahibi ihtiyaçtan dolayı tahliye edin diyebilir evini. Son olarak Kiranızı kontrat tarihindeki ayda TÜFE oranında artırmayı unutmayın. Çıkmam derseniz işleri zor Pandemi de 2 seneyi buluyor tahliye davaları birikmiş çok dosya var.


  • monkey  (18.06.21 19:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.