[]

Uzlaştırma Sorunu

Selamlar. 3 ay kadar önce aracımızla şehir içinde seyir halindeyken 240 promil alkollu birisi bize aracıyla arkadan 150km hızla vurdu. Biz bir kaç kırık ile atlattık ama kaza anında araçta bulunan köpeğimiz bir ayağını kaybetti. Bize çarpan bu kişiden şikayetçi olmuştuk bugün uzlaştırma bürosundan arandık. Açıkçası uzlaşmayalım mahkemeye gitsin süreç adli sicil kaydına işlesin demiştik ama yargının halini düşününce mahkemenin açılması ve sonuçlanması sanırım 3-4 yıl kadar sürecek sonrasında da kişinin alacağı en fazla ceza 2 yıl kadarmış, sevgilisini dövüp camdan atan adamın ev hapsine gönderildiği canım ülkemde büyük ihtimalle bu kişi için hükmün açıklanması geri bırakılır diye düşünüyoruz. Böyle bir durumda da adli sicil kaydı işleniyor mu? İnternette araştırdık ama çok kaynak bulamadık uzlaşmayı kabul edersek ne isteyebiliriz. Sokak hayvanlarına mama alınması veya Löseve bağış yapılmasını isteyebiliriz diye düşündük ama böyle bir talepte bulunmamız durumunda bunun bir üst sınırı var mıdır? Bilen birisi yönlendirebilirse çok sevinirim.




 
avukat değilim ama hagb durumu sanığın geçmiş adli kaydı ile de alakalı olarak farklı değerlendirilebilir. 2 yıl hapis cezası alsa dahi ne kadar cezaevinde kalacak belli değil. neticede bir sürü örnek var, bahsettiğin camdan atan manyak daha önce alkollüyken hamile bir kadını karnındaki çocukla beraber öldürmüş ve o zaman da ev hapsi ile yırtmış mesela.

ama yine de ben olsam dava sürecine giderdim. hem maddi hem manevi tazminatın yanında, hapis cezası almasını da isterdim. dava süreci çok uzun evet, daha bunun temyizi falan da olacak üstelik. ama 3-4 seneye bakarsınız iktidar değişir ve yargı biraz daha iyi çalışır duruma gelir. dava açmakta fayda var diye düşünüyorum.
  • reanarchy  (18.06.21 15:07:22) 
HAGB alırsa sabıkasına işlemez (mahkemeler görebilir bunu sadece)

Uzlaştırma içinde istediğinizi isteyebilirsiniz. Kabul ettiği sürece sorun yok. Ama kabul edilebilir olması daha makul. Yani kimisi olur 1000 TL istersin ödeyemez kimi olur 1000000 TL istersin hemen çıkartıp verir.

Kabul etmezse zaten yine dava aşamasına dönülür.
  • infernalcadre  (18.06.21 15:13:37) 
Arabulucu avukat bu tarz vakalarda ne kadar talep edilmesi konusunda bilgi sahibidir ona sorun. örneğin siz 500 bin hayal edersiniz ama olayın ederi 100 bin TL'dir.

Ben olsam uzlaşırdım. Ne kadar alkol alıp suçlu olsa da bu bir kaza... Unutmamak lazım
  • senbensennedenbenlen  (18.06.21 15:39:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.