[]

eu yasaları gizli çalışan

şimdi bizde mesela şöyle kanun var. sen bir çalışanı sgklı göstermedin 3-4 yıl çalıştırdın. sonra bu çalışan seni dava etti 4 yıldır burada çalıştığını kanıtladı. firmaya 4 yıllık sgk borcu ve çalışanın kaydı yapılıyor. firmaya artı ceza vs vs.

aynı şey eu firmaları içinde geçerli mi?

adam mesela beni 3 yıl çalıştırmış ama eu firmasına kayıt ettirmemiş, el altından kendi hesabından para göndermiş kendi ülkesine çağırmış başka ülkelere göndermiş vs. fotolar, ödemeler, iş sözleşmeleri vs vs herşey var.

ben o ülkeye gidip bu beni kendi ülkesinde çalışan gibi kullandı buradaki firmada kaydımı istiyorum diyebiliyor muyuz?

 
eu vatandaşı değilsen yapamazsın, senin hakkını senin devletin savunur.


  • Jux  (18.06.21 12:57:42) 
Jux+1
Eu ulkesi senin hakkin icin uğrasmaz çünkü vatandas ya da resmi olarak orada bulunan biri degilsiniz.
Ama demek istediginiz eu firmasina calistim ama freelance tarzi. Simdi bu belgeler ile Türk mahkemesine gidip beni bu firmanın Türkiye ofisine aldirin mi demek istiyorsunuz? Bu durumda da olmaz çünkü o firmalar isim olarak öyle dursa da ayni sirket degiller. Misal benim çalıştığım firmanın Fransa'da 4 farkli firmasi var, hepsi ayri yasal yapilanmalar. Eu tarafinin yaptığı türk tarafini ilgilendirmez. Sizin yapabileceginiz sey heralde uluslararası mahkeme o da size maasiniz düzgün verilmediyse falan anca.
  • logisticsmanager  (18.06.21 13:02:41) 
üsttekilere ek olarak,
freelance olarak mı çalıştın yoksa önce personel olarak bir iş sözleşmesi imzaladın mı?
O ülkeden mi çalıştın, yoksa uzaktan mı?
çalıştığın ülkeye ait bir çalışma iznin var mı ve vergilerini vs. bildirip yatırdın mı?

bunlar hakkında da bilgi versen belki bir fikrimiz olabilir.
  • cursor  (18.06.21 13:50:23) 
Jux +1

Orada imzaladığın sözleşmeye ek olarak şirketin kurulu olduğu ülkeden oturum ve çalışma izni yoksa kayıt zorunluluğu yok.
  • Northern Mariner  (18.06.21 14:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.