[]

Hepsiburada - Kargo Ücreti Hesaplamada Bir Yığın Hata

Kargo ücreti hesaplamada bir yığın sorun (bug) var. En azından dünden beri durum böyle.

Nasıl oluyor da böyle büyük bir firma böyle kritik bir hatayı fark edip hemen çözemiyor?

Hata 1- Aynı ürünler farklı sırayla eklendiğinde farklı kargo ücreti talep ediliyor. (imaj 1 ve 2)

Hata 2- Sepetten ödeme aşamasına geçince toplam fiyat biraz artıyor:
prnt.sc
prnt.sc

Hata 3- 50 TL üzeri alışverişte kargo ücretsiz deniyor, ama ücret talep ediliyor: www.hepsiburada.com
Ürünlere tek tek bakılınca da ücretsiz kargo uygulanacağı iddia ediliyor: prnt.sc

Hata 4- "En az 2.16 TL'lik ürün ekle, kargo ücretsiz olsun" diyor, ekliyorsun, ücretsiz olmuyor.
prnt.sc

Bu hataları Amazon'da görmeyeceğime bahse girebilirim.

Not: "Ne var DA bunda?" yorumu da gelmiş hemen. Kafalar aynı demek ki.

 
ne var da bunda? olabilir


  • messina123  (18.06.21 11:10:22) 
"Büyük" firmaların çoğu ölücü çünkü hocam. Hepsiburada geçen hafta aradı beni, mevcutta aldığımın yarısından az ücret teklif ettiler.

Yazılımda "kalite ortalaması", kas gücünden önemli bir faktör, ama sektörde yeterince oturmuş, anlaşılmış bir şey değil bu.

10 tane çok iyi developer, 100 tane ortalama developer'dan daha iyi/çok iş yapabiliyor uzun vadede. Ama bu durum o elemanları daha zor "replace" edilebilir yapıyor. Türk iş ahlakı da karşılıklı güvene değil, "kendini garantiye almaya" dayalı olduğu için bunu tercih etmiyorlar.

Durum bu olunca da sürekli hata/sorun çıkıyor. Bunu tespit edip çözerler, bişey olmaz, yarın başka bir şey çıkar. Piyasadan silinirler mi, piyasa koşulları nedir vs. hiç bilmiyorum. Ama bu "kültür" yüzünden hem çalışanları, hem de müşterileri için eziyete dönüyor süreç.
  • plutongezegendegilmi  (18.06.21 11:17:28 ~ 11:17:55) 
bug degil feature.
Fark ettiysen hep senin alehine gelismis konu.

Buna bug denmez isine gelirse bizde fiyat bu denir.
E ticaret sirketleri esas kari kargodan ediyor, sana 10 yaziyor ama kargo firmasina 10 vermiyorlar.
  • divit  (18.06.21 11:21:00) 
Bu hatalardan fazlasını amazonda göreceğinize bahse girerim :D
Amazonda şimdiye kadar lehime kullanabileceğim 3-4 bug buldum. Bir tanesi amazon.de'de bedava kargo yapıyordu TR'ye bedava kargo bittikten sonra.
Güncel bir tanesi hesaplanan vergiyi düşürüyor mesela. He tr'de bulduğum bi bug yok şu anda.

Bu tip şeyleri fazlasıyla normal görüyorum, hele ki bu kadar büyük organizasyonlarda. Ben tek ürün için amazonun shipping hesaplama metodunu çözmeye çalışmıştım ve bakılınca işin içine o kadar farklı şeyler giriyor ki bunların hepsinin bir arada doğru çalışması baya zor veya çalıştırmak için yapılacak çalışma hatanın yarattığı maliyetten daha büyükse önemsiz oluyor.

Mesela sizin hata 1'inize bakarsak, benim aklıma ne geldi;
HB 1 siparişte sabit bir kargo ücreti alıyordur ama sabit ücret ürüne göre veya kategoriye göre değişiyordur, örnek veriyorum kitap için 1 lira artı kitabın ağırlığına göre kargo ücretidir, köpek maması alırsınız, 5 lira artı mamanın ağırlığının kargo ücretidir. Önce kitabı eklerseniz X lira çıkarken önce mamayı eklerseniz X+4 lira çıkıyor olabilir.

Hata-2 Normaldir, asıl hesaplama yerine veritabanında yaklaşık olarak tutulan değerler kullanılıyordur, ödemeye geçtiğinde hesaplama yapıyordur sistem.

Hata-3'e bir şey diyemedim sebebi vardır yoktur diyemem.
  • atom karincanin torunu  (18.06.21 11:23:17) 
umurlarinda degil cunku cok belli. bu cok basit bir hata ya da kotu niyetle yapilmis artik bilmiyorum ama cok basit bir kurali siteye uygulamamis olmak ya aptallik ya da kotu niyet gerektirir.


  • bay b  (18.06.21 11:29:21) 
Büyük firmalar çok büyük ekiplerle ve yazılımcılarla çalışıyorlar malum, bir sürü süreçleri var. Geliştirmeler esnasında evet kontrol edilse bile yanlışlıklar çıkabiliyor. Bu tarz hatalar eğer gerçekten dediğiniz gibi varsa, gideriliyor. Kimse çakallık yapalım demez zannetmiyorum. Kullanıcı veya ekip hatası olabilir, düzeltilir. Birsürü ek özellik geliştiriliyor büyük sitelerde. Bir özellik başka bir şeyi sonradan patlatabiliyor. Bazen erken bazen geç fark ediliyor ama müdahale ediliyor.

Amazon, trendyol, n11 hepsinde olur böyle şeyler.

Facebook ve instagramda bile oluyor tonla bug. Bırakın hepsiburadayı... yani
  • ananiyimioguz  (18.06.21 12:13:27 ~ 12:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.