[]

Vajinal mantar tedavi süreci

sevgili jinekologlar ve bu problemi yaşamış vulvalı bireyler,

doktor bana tedavi için 2 adetten oluşan ve 3 günde 1 kullanılan bir fitil, krem ve 2 günde bir içilen 4 adet haptan oluşan bir kapsül verdi.

Gel gelelim fitili kullandıktan sonra 2. günün akşamında regl oldum. Fitile ve kreme devam edilmemesi gerektiğine yönelik yazılar okudum, doktora yazdım. Fakat bana yarım yamalak cevap verdi.

Fitile ve kreme ara ver dedi. Ben de fitilli olan tedaviyi tekrar baştan yapmalı mıyım yeni bir kutu alıp diye sordum. Çünkü 2 fitil atasında nerden baksan 1 hafta olacak 3 gün olması gerekirken. Cevap alamadım.

daha önce başına gelmiş olan ya da doktor olan varsa beni bilgilendirebilir mi? biraz pis bi hastalık, kronikleşmesin istiyorum. Riske atmayıp 3. bir fitil kullanacağım sanırım. Ama bu durumda ilaçla eş zamanlı olamayacak :/

 
merhaba, verdiği fitil metronidazol, tinizadol tarzı bir antibiyotik mi? benim bugüne kadar gittiğim jinekologlar yeast/bakteriyel enfeksiyon ayrımı yapmayıp hep bu fitillerden veriyorlardı bana ve sonradan öğrendim ki bu ürünleri kullanmak iyi bakterileri de öldürüp, bakteriyel enfeksiyonu tedavi ederken yeast enfeksiyonuna yol açabiliyormuş. kaç sefer kullandım ve geçmedi problem. en son vajinal probiyotikle çözmüştüm problemi.

antibiyotiklerin yarı ömrü sebebiyle düzenli aralıklarla alınması lazım bence, o yüzden muhtemelen tekrar başlamanız gerekir, yani 3 fitil kullanmanız daha iyi olabilir. ama overkill ihtimaline karşı probiyotik takviyesi de almanız vajinal denge açısından iyi olabilir. medikal personel değilim, 83237 tane enfeksiyonla uğraşmış biri olarak söylüyorum sadece. geçmiş olsun
  • aweamadeus  (17.06.21 17:17:36) 
Verdiği fitil fentikonazol nitrat,

Prospektüsüne baktığımda yalnızca mantar tedavisi olduğunu gördüm o açıdan problem yok. Verdiği 3 ilaç da yalnızca mantarlara karşı etkili. Sanırım iyi bi doktora denk geldim.

Doktoru da tekrar darladım. 3. yü önermedi. Zaten hap da alıyorsun bir şey olmaz, adetin bitine kullan 2. fitili dedi.

Bu bilgi de burada dursun, lazım olur birine.
  • zimbirik  (17.06.21 17:22:11 ~ 17:22:34) 
antibiyotik değilmiş zaten. geçmiş olsun tekrardan, umarım kronikleşmez


  • aweamadeus  (17.06.21 17:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.