[]

klima kompresörü arızası

citroen c elysee dizel aracımdan duyduğum çıtırtı sesi için ustaya gittim, klima kompresörü arızası dedi, uzun yola çıkamazsın trigeri bile kopartır dedi. bu doğru mu, kompresörden gelen bu ses acil bir durum göstergesi midir?

acilen uzun yola çıkmam gerekiyor.


 
Bence abartmış.
Klima ustalarının tek bildiği gelen herkese gaz basmak ve kompresör değilecej demek.
Klima kompresörü trigere değil V kayışına bağlı olarak çalışır.Benim aracın da kompresörden uğultu geliyor,60bin km dir öyle biniyorum,bana da kompresör değişecek va bi sürü söylediler.Klima çalışıyorsa çok ta şeyetmeyip farklı bi ustaya da gösterilebilir.
  • arenas  (17.06.21 14:20:04) 
eyvvallah hocam, durumum acil zaten klima da çalışıyor gayet güzel, ses pıt pıt, çıt çıt gibi geliyor, mısır patlağı gibi, umarım yolda başımıza iş açmaz.


  • bugisme  (17.06.21 14:34:24) 
Trigerle ne alakası var anlamadım. Klima kompresörü V kayış ile çalışır. O da kayışı koparacak bir mekanizma değil ki. Kopmresörün dağılması, kasnağın yerinden çıkması lazım onun için. Yalnız böyle bir şey olur da V kayış koparsa en fazla 5 dakika falan kullanabilirsin o da motor soğuduktan sonra. Devirdaim pompası çalışmayacağı için motor soğumaz ve contayı eline alırsın.


  • himmet dayi  (17.06.21 14:40:53) 
Klimayı açmasan bile klimanın içindeki rulmanlar sürekli çalışır. Ustanın dediği gibi durum dead line seviyede değil fakat o ses rulmadan geliyor olabilir, tamir şart.


  • senbensennedenbenlen  (17.06.21 15:23:00) 
Bahsettiğin ses büyük ihtimal ile bilyaların içindeki misketlerden geliyordur, kırılmaya başlamışlar.

Bilya değişse yeterli büyük ihtimal.
  • John Bloor  (17.06.21 15:26:43) 
usta tekrar sesi dinledi şarj dinamosu diyor, söktüler çıkmasını takacaklar sanırım., ortalama kaç lira vermeliyim sizce? kompresöre göre daha ucuz olmalı sanırım?


  • bugisme  (17.06.21 16:14:40) 
Ya hu pazarlık yapılmadan malzeme söktürülüp ustanın insafına kalınır mı?

Ayrıca şarj dinamosu da olsa ses yapıyorsa bilya/rulman dağılmıştır, onlar değiştirilir ve düzelir. Çıkma mıkma gerek yok kendi cihazınızı tamir ettirin, belki de tamir edip çıkma taktık diyecekler günahlarını almayalım peşin peşin.
  • John Bloor  (17.06.21 17:21:54) 
@john üstadım dediğin doğru ama düştük ellerine, ustanın iyisini bulmak yılların deneyimi biraz. adam bu parça bozuk diyor, yok ustam onu tamir et diyemedim, zaten basiretim bağlanır böyle zamanlarda :(


  • bugisme  (17.06.21 18:43:19) 
1000 liramı aldı, problem çözüldü.


  • bugisme  (17.06.21 21:22:59) 
ozenkompresor.com.tr firma 7/24 destek sağlıyor. Bana çok yardımcı olmuşlardı.


  • melihyldz  (14.05.24 17:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.