[]

Gezereek uzaktan calisma

Uzaktan çalışma döneminde gezerek çalışan var mı?

Çadır kamp hotel.couchsurfing bir yerde çalışma
Nasıl yapıyorsunuz? Değişik deneyimi olan var mı?

Yazilimciyim gündüz 8-5 çalışacağım ne tavsiye edersiniz gezmek icin

 
tinyhouseların farklı versiyonları var, bir bak istersen.


  • steve rogers  (17.06.21 00:33:36) 
Ben bunu denedim de aşırı konforlu bir olay değil ya.

Mesai yüzünden zaten çok boş vaktin kalmıyor, gittiğin yerdeki gündüz etkinliklerine katılamıyorsun. Akşam çok dağıtsan ertesi gün kendine gelmek sıkıntı oluyor. Zaten yemek şu bu derken çok vaktin de kalmıyor. Akşam 2 saat denize gireyim bana yeter diyorsan ayrı, ama normal tatil gibi olmuyor hiç.

Spesifik bir hedefin varsa (misal akdeniz'e gidip dalış yapacağım), mesaini ona göre kaydırıp yapmak verimli olabilir. Ama onun haricinde beni sarmadı açıkçası. Sabah 7'de yüzüp 9-10'da mesaiye yorgun başlamak hoşuma gitmemişti pek :)
  • plutongezegendegilmi  (17.06.21 08:05:59) 
@pluton tek hedef İstanbul'dan uzaklaşmak. Gidip tatil beldesinde gece recepsiyonist bile olabilirim :)

Nerede kaldın peki neler yaptin
  • seyyar satıcı  (17.06.21 08:12:20) 
Covid öncesi 2 kere Avrupa'ya gittim, kahvaltısı olan otellerde kaldım. Gündüzleri otelde veya starbucks'larda çalışıp, akşamları da şehir merkezlerini, güzel restoranları ve barları gezdim. Gastronomi açısından verimliydi, ama 1 haftadan sonra sıkıcı oluyor bence :) Uygulamalar üzerinden birileriyle tanıştım ama sarmadı, orası biraz kısmet.

TR'de de İstanbul, İzmir, küçük bir Ege turu ve Yalova yaptım. İstanbul-İzmir'de arkadaşları gördüm, o açıdan güzeldi. Airbnb'de kaldım, ilginç bir şekilde bence otelden daha konforsuz. Özellikle kahvaltı olmayınca alışveriş yap, hazırla ya da dışarı çık ye falan inanılmaz vakit kaybı oluyor. Çalışmak açısından biraz daha iyi Airbnb, özellikle çok toplantı yapan biriysen İstanbul'da dışarıda gürültüsüz bi yer bulmak imkansız.

Yalova'da yazlık var, denize falan girdim işte. Ege turu da aynı, arabayla gez, airbnb'de kal, genelde de mesai sonrası mangal ve deniz.

Yani kötü değiller de, ben Ankara'da zaten güzel-sakin bi yerde yaşadığım için öyle çok fazla "sakinlik" ihtiyacı duymuyormuşum. O yüzden aşırı sarmadı beni.
  • plutongezegendegilmi  (17.06.21 08:47:01) 
Bu hafta Karadeniz turu yaptım izin almadan, tam bu mantıkta. 8-5 çalışmak zorunda değilim gün içinde tam 2 saat vakit ayırsam, kalanını gece halledebiliyorum o yüzden daha verimli oldu benim için. Problemler şunlar:
- gün içinde çalışacaksan hep gece seyahat etmek zorunda kalıyorsun, gece araba kullanıp gündüz çalışınca da seyahat etmenin manası olmuyor
- gündüz aktivitelerine katılamıyorsun pluton'un dediği gibi
- iş verimliliğin epey düşüyor çünkü aklında bi ton değişken var gezmekle ilgili, konsantrasyon düşüyor

Yani tatile para harcayıp %10 verim almak gibi bir şey. spesifik bir yere gidip 1-2 ay ev kiralarsan olabilir, ağustosta da onu yapacağım. ama sakın arabayla otobüsle gezerim kafama göre denk gelen bir yerlerde kalırım bi yandan da çalışırım diye düşünme, çok zor.
  • roket adam  (17.06.21 09:49:25) 
@roket bisikletle yapanı duydum bunu. Öbür turlu ev kiralamak en mantıklısı.


  • seyyar satıcı  (17.06.21 10:27:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.