[]

Teknik arkadaşlara sorum Macbook'a geçsem mi?

Merhabalar;
Yılların Windows kullanıcısı olarak bir Macbook Pro bilgisayar almak istiyorum ancak aklımda birkaç soru var;

1-Kullandığım bazı yazılımların(osos, röle, otomasyon, cctv v.b) sadece windows sürümü var macos versiyonu yok ve bazı web siteleri silverlight ve farklı pluginler ile çalışıyor, bu yazılımları sorunsuz bir şekilde macbook üzerinde kullanmak için en mantıklı yol nedir?

2-Elektronik işlerinde kullandığımız usb-rs-232, rs485 ve optik dönüştürücülerin driverları sadece windows için var, bu tip ürünler sanal makina üzerinde stabil çalışıyor mu bazen windows üzerinde bile çok uğraştırıyor?

3-Vmware, rdp, mremoteng, keepass, veeam tarzı programları kullanmak windows'tan çok farklı mı?

4-Yoksa maceraya gerek yok thinkpad ile devam mı?

Teşekkürler.

 
Yeni nesil macbook'lar arm tabanlı işlemciye sahip. Dolayısıyla macbook'a bootcamp ile windows kurma devri şu an için bitti. Microsoft'un bootcamp'te stabil çalışacak bir sistem çıkarması gerekiyor. Apple topu Microsoft'a attı.

Mevcutta arm tabanlı bir windows var ve mac üzerinde parallel desktop ile çalışıyor ama neredeyse hiçbir uygulama bu sanal platformda çalışmıyor.

Anlattığın kadarıyla senin işin tamamen Windows'a bağlı. Yani hiç maceraya girme ve Windows ile devam et.

Şimdi gelip Intel işlemcili macbook'a geç diyeceklerdir. Sakın öyle bir şey yapma. Mac dünyasında Intel işlemci devri bitti.
  • himmet dayi  (16.06.21 22:15:48) 
macbook'a geçme. dert.

sadece mac'e özel programları kullanacaksan mac mantıklı. birde office falan iyi.

yoksa windowstan şaşma.
  • duyurukullanıcısı  (16.06.21 22:24:32) 
Yazdıklarından çıkardığım mana: -bir arkadaşta gördüm çok güzeldi ben de Mac almak istiyorum..dercesine

Windowsta sorun yaşamıyorsan öylece kal orda. Unut Mac almayı.
Sorun yok diye ben Win 7'den 10 a bile geçmeyi düşünmüyorum hala.
  • Erva  (16.06.21 22:38:53) 
Çok spesifik kullanıcısın, sen windows devam et. Yani 4- thinkpad ile devam. (İnce hafif bişey istersen dell xps falan bakarsın)


  • nhk ni youkosu  (16.06.21 22:58:12) 
thinkpad devam


  • owaki  (16.06.21 23:44:42) 
hem windows hem macos kullanan bir geliştirici olarak cevabımı veriyorum : Thinkpad ile devam!


  • solo  (17.06.21 08:36:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.